Γεννήθηκα στις 21 Ιουλίου 1976 στην Κομοτηνή και είμαι γιος του Ιωάννη Ζωγραφόπουλου και της Μαρίας Ζωγραφοπούλου  του γένους Κατόγλου.

Από το 1978 όμως κατοικώ στην Ξάνθη λόγω της μετάθεσης του πατέρα μου στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος. Το 1994 ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου και στη συνέχεια απεφοίτησα το 1998 από το Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με την ειδικότητα του Ιστορικού. Κατόπιν ολοκλήρωσα το 2006 τις διδακτορικές μου σπουδές στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής της Βιέννης. Παράλληλα με τις σπουδές μου και μετά το πέρας αυτών, εργάστηκα στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Volkshochschule της Βιέννης, ως καθηγητής της νέας ελληνικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας, σε ενήλικες. Έχω συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια του επιστημονικού μου κλάδου, ενώ άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί αντίστοιχα σε επιστημονικά περιοδικά. Το 2009 επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου ολοκλήρωσα αμέσως τη στρατιωτική μου θητεία. Το 2002 εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «ΣΠΑΝΙΔΗΣ» η μονογραφία μου με τον τίτλο «Ο Λαόνικος Χαλκοκονδύλης και οι απόψεις του για τους Οθωμανούς Τούρκους», ενώ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας συμμετείχα ως επικεφαλής ομάδος στη συγγραφή ενός ιστορικού λευκώματος υπό τον τίτλο «Αναμνήσεις ενός Ιερολοχίτη: Χαρίτων Καλαϊτζίδης», του οποίου η έκδοση είναι υπό τη μέριμνα του Δ΄ Σώματος Στρατού. Το διάστημα 2014-2015 συμμετείχα ως επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας Νομού Ξάνθης (Ο.Ε.Β.Ε.) σε πρόγραμμα «ΤΟΠΣΑ», με κύριο σκοπό τη δικτύωση ωφελουμένων του προγράμματος αυτού σε επιχειρήσεις, όπου ανήκαν στην Ο.Ε.Β.Ε.. Επίσης έχω συμμετάσχει στη σύνταξη φυλλαδίου σχετικά με την τοπική ιστορία της Ξάνθης, το οποίο μεταφράστηκε στην τουρκική γλώσσα και η συνολική αυτή ενέργεια στηρίχθηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία των Κρεοπωλείων του Γιώργου Μπατζακίδη. Εργάζομαι στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο τμήμα φιλολογικών και ιστορικών μαθημάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο-Λύκειο) και μιλώ αγγλικά και γερμανικά.

Αποκτώντας εμπειρίες προσαρμοστικότητας σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον λόγω της διδακτικής μου δραστηριότητας, γνώσεις λόγω των σπουδών και των ασχολιών μου με κύρια γνωρίσματα τον τρόπο σκέψης και έρευνας με ενδελεχή αποδεικτική διεργασία, απέκτησα ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την εν γένει ιδιοσυγκρασία μου και τη θετική αντίληψη και στάση για τη ζωή, αποτελούν σημαντικά εφόδια, για να είναι ένας πολίτης χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Δήμος Ξάνθης, ως πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι ανθρώπων, με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και πλήθος μνημείων αναξιοποίητων, γεωστρατηγική θέση και δημιουργικούς πολίτες, έχει δυνατότητες πολλαπλής ανάπτυξης και ευημερίας.

Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο με συνέργιες, μεθοδικότητα, και άοκνη εργασία προς το κοινό συμφέρον.

Το αίσθημα ευθύνης και δημιουργίας που με διακατέχει προς την επίτευξη του στόχου και του σκοπού, που δεν είναι άλλος παρά η αναβάθμιση του Δήμου Ξάνθης, η θέληση μου για προσφορά στο κοινό σύνολο, δίπλα σε κάθε συνδημότη μου, στον ελεύθερο επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στους νέους, που όλοι εμείς αποτελούμε σύσσωμοι τον Δήμο μας, γίνεται τρόπος ζωής και εκφράζεται ως η «Αγάπη για την Ξάνθη».

Σε αυτό το σημείο έρχεται η συμμετοχή μου στον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου για τον Δήμο της Ξάνθης, Γιάννη Παπαχρόνη, όπου η πολυετής και άοκνη κοινωνική του προσφορά στην Ξάνθη είναι γνωστή σε όλους. Ο συνδυασμός έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει το αναπτυξιακό όραμα για μια Ξάνθη, αξιοποιώντας κάθε στρατηγικό πλεονέκτημά της θέσης της, ή των αναπτυξιακών εργαλείων της Ευρώπης και που θα διοικείται με Αρχές και Αξίες, έχοντας πάντα επίκεντρο, τον ίδιο τον Δημότη.

Γι’ αυτούς τους λόγους και επειδή επιθυμώ να υπηρετήσω δημιουργικά τους συμπολίτες μου, ανακοινώνω τη συμμετοχή μου στον συνδυασμό  «Αγάπη για την Ξάνθη μας» και κατέρχομαι εις κρίσιν των δημοτών μου, ενώνοντας μαζί με όλους όσους συμμετέχουν τις δυνάμεις μου, ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

 

Με εκτίμηση

Dr. phil. Κωνσταντίνος Ι. Ζωγραφόπουλος