Δυστυχώς για τους Ξανθιώτες, τα αποθεματικά του δήμου που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζουν τα 13 εκ. ευρώ, με απόφαση της κυβέρνησης θα ταξιδέψουν για τα κρατικά ταμεία, προκειμένου λέει, να ενισχύσουν το σπάταλο κράτος.

Μετά από όλο αυτό, αντιλαμβάνονται όλοι πώς χρήματα που τα στερήθηκαν οι Ξανθιώτες και δεν αξιοποιήθηκαν για την δημιουργία έργων υποδομών τα οποία θα λειτουργούσαν ανταποδοτικά προς τους Ξανθιώτες, στην ουσία δεσμεύονται από ένα κράτος που ξεπουλάει τα ασημικά του, προκειμένου να επιβιώσουν οι κυβερνόντες.

Αν αυτό αληθεύει τότε η δημοτική αρχή είναι υπόλογη προς τους δημότες και θα πρέπει αν μη τι άλλο, μαζί με άλλους δήμους, να παλέψουν να μην ισχύσει ο νόμος των κατσαπλιάδων.

Τελικά μπορεί  ο Τσίπρας και η παρέα του να λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, αυτά δυστυχώς επιμένουν να στερούν από την Χώρα μας  κάθε ικμάδα και πολύ φοβούμαστε ότι το 4ο  και τελειωτικό μνημόνιο είναι προ των πυλών.

 

Μετά την (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) του 2015, η κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (οικ.2/6748/ΔΛΓΚ/ 21-01-2019 ΥΑ), ζητά την μεταφορά των Ταμειακών Διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αναλυτικά η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών προβλέπει:

α) Να ανοίγουν υποχρεωτικά λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας» (δηλαδή έως 21-02-2019),

β) Να μεταφέρουν, εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα στον λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ

γ) Τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους ΟΤΑ αποδίδονται, από 01/03/2019, υποχρεωτικά στον λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης που τηρούν οι εν λόγω Φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος.