Από τον Ιούνιο μέχρι και το Νοέμβριο του 2018 τα Μέλη του Ινστιτούτου βρέθηκαν στην Ξάνθη, Κοζάνη, Βόλο, Χάνια Μαγνησίας, Θεσσαλονίκη, Ορχομενό και Σκαλάνι Κρήτης με 77 μοτοσυκλετιστές λεσχών της ΜΟΤ.Ο.Ε. και όχι μόνο, για να τους προσφέρουν θεωρητική και εξατομικευμένη πρακτική εκπαίδευση σε θέματα ασφαλούς οδήγησης.

Τον Ιούνιο του 2018, το Ινστιτούτο με τα Μέλη του, που εδρεύουν στην πόλη της Ξάνθης, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση Δράσης ΙΙ Επιπέδου Α με πελάτες της KTM Ξάνθης.



Το Σεπτέμβριο του 2018 το Ινστιτούτο προσέφερε σε μια σύντομη έκδοση της Δράσης ΙΙ (Επίπεδο Α) θεωρητική εκπαίδευση και παρατηρούμενη οδήγηση στα πλαίσια μοτοσυκλετιστικής εκδρομικής συνάντησης γυναικών στα Χάνια Πηλίου. Η εκδρομή διοργανώθηκε από την Andeli Mototouring ένα πρακτορείο μοτοσικλετιστικού τουρισμού με έδρα στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση με το μοτοσυκλετιστικό γκρουπ γυναικών της Θεσσαλονίκης Ride Me Up.


ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ»
Μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στη σχετική τελική εκπαίδευση επτά (7) νέοι πτυχιούχοι εκπαιδευτές, μέλη του Ινστιτούτου αναλαμβάνουν υψηλότερα και απαιτητικότερα καθήκοντα. Η Διοίκηση του Ινστιτούτου επιθυμεί να τους συγχαρεί για τη μακρόχρονη προσπάθειά τους να φτάσουν και να ολοκληρώσουν μια προσπάθεια που αριθμεί πάνω από 400 ώρες δουλειάς, μελέτης, εξετάσεων και προσφορά έργου. Απόδειξη της προσπάθειάς των είναι ότι η βαθμολόγησή τους στα τρία πεδία αξιολόγησης περνάει το 88% και φτάνει σε αρκετούς το 95%!
Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δεν αποτελεί τίτλο τιμής, αλλά ουσιαστικά το κατώφλι μιας νέας εθελοντικής προσφοράς μέσω των προγραμμάτων του Ινστιτούτου τα οποία σταθερά 10 χρόνια τώρα έχουν αποδέκτες τους νέους, οι οποίοι πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης και τους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την οδήγησή τους, φτάνοντας έως το επίπεδο πιστοποίησης προηγμένης οδήγησης (advance riding). Η προηγμένη οδήγηση δεν αποτελεί μια αόριστη, θολή έννοια γρήγορης οδήγησης με τεχνικές πίστας ή επιδεξιότητας χειρισμού της μοτοσυκλέτας. Ορίζεται με σαφήνεια και αφορά τη διαχείριση της κυκλοφορίας στον καθημερινό δρόμο με ασφαλή, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ της ΜΟΤ.Ο.Ε. δεν αρκείται στην επιλογή των εκπαιδευτών του από έμπειρους μοτοσυκλετιστές, μέλη των Λεσχών MOT.O.E. αλλά μέσα από συναφή με την εκπαίδευση επαγγελματίες, όπως είναι οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδήγησης, οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί, οι μηχανολόγοι κλπ. Το Ινστιτούτο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αρθρωτή εκπαίδευση στα υποψήφια μέλη του, ώστε να υπάρχει ενιαία αντίληψη για το τι είναι ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ και κυρίως ενιαία αντίληψη του τρόπου εκπαίδευσης των υποψηφίων.
Στη φωτό: Άνω σειρά από αριστερά: Γεώργιος Κραβαρίτης (ΜΟΤ. Ορχομενός), Δημήτριος Καλοστύπης (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Βόλου), Stuart Bullock (Chief Trainer) , Simon Gough (Trainer) , Ευστάθιος Ζούχας (ΜΟΤΟΛΕΒ) Σταμάτης Εποιμενίδης (Μολυμηχανοι-Μ.Ο.Ξάνθης)
Κάτω σειρά από αριστερά: Παναγιώτης Κασαπίδης (ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ), Βασίλειος Λάππας (ΛΕ.Μ.Ιωαννίνων), Μιχάλης Γκέσος (Ο.ΔΙ.Κοζάνης) Κωνσταντίνος Ντόβας (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Βόλου), Θωμάς Κακαδιάρης (ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ)


Α’ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Οι εργασίες της Α’ Συνδιάσκεψης Μελών του Ινστιτούτου (22-24/6/2018) ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με εποικοδομητικά αποτελέσματα. Δέκα χρόνια επίσημης δράσης του Μοτοθέσις βασισμένα στα 22 χρόνια εκπαιδευτικής δράσης στα πλαίσια της Ομοσπονδίας. Όλοι οι φίλοι και οι συνεργάτες-μέλη του Ινστιτούτου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με πολύ καλή διάθεση και επιθυμία για προσφορά στον κοινό μας δρόμο. Οι λίγοι φίλοι και συνεργάτες, που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν ήταν νοητά μαζί μας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για θέματα Οδικής Ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε 7/8/2018, παρουσία του Διοικητή της ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ Ταξ/χου Μπούφη Χρήστου, ομιλία από τον Εκπαιδευτή του Ινστιτούτου Μοτοθέσις, Βαγγέλη Λεμονίδη. Το Moto Club Alexandroupolis συμμετείχε με αντιπροσωπεία μοτοσυκλετιστών, υποστηρίζοντας τη δράση της ΜΟΤ.Ο.Ε. – Ινστιτούτου Μοτοθέσις. Ευχαριστούμε τον Στρατοπεδάρχη του Στρατοπέδου Κανδηλάπτη, Αν/χη (ΤΘ) Σαραφίδη Παντελεήμων για την πρόσκληση και δεσμευόμαστε να είσαστε παρόντες σε οποιαδήποτε ανάλογη εκδήλωση.
Η ΛΕΣΧΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΛΕ.Μ.Ι.), η ΜΟΤ.Ο.Ε. και το Ινστιτούτο Μοτοθέσις σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, την Τροχαία Ιωαννίνων, τον Πανελλήνιο Σύλλογο SOS – Τροχαία Εγκλήματα και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων διοργάνωσαν το Σεπτέμβριο του 2018 την “Ευρωπαική ημέρα χωρίς θανάτους απο το δρόμο”.
Τα μέλη του GS Motoclub.gr, σε εκδρομικό τους τριήμερο στην Αντίκυρα Βοιωτίας το Σεπτέβριο του 2018, ενημερώθηκαν εκτενώς για την ταυτότητα και τις δράσεις του Ινστιτούτου.
Στις 18-19 Οκτωβρίου στην Ξάνθη ο ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ “ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ” (Μ.Ο.Ξ) και το ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ ήταν παρόντες στην εκδήλωση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Το Ινστιτούτο στην 2η “Ημέρες Μοτοσυκλέτας” στο Γκάζι και στην 3η Αναβίωση του ιστορικού ΤΤ Ψυχικού.

Το Νοέμβριο του 2018, τα Μέλη του ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ “ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ” (Μ.Ο.Ξ) – Ινστιτούτου Μοτοθέσις συμμετείχαν στην εκδήλωση του Δ’ Σώματος Στρατού με θέμα την “Ασφαλή χρήση της μοτοσυκλέτας”.

Την Πέμπτη 13/12/2018 στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, παρουσιάστηκε το νεανικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου (Δράση Ι Ενημέρωσης και Προετοιμασίας) “Μοτοσυκλετώντας … Χαίρομαι”. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και διοργανώθηκε από το Moto Club Alexandroupolis “ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ”, επίσημου μέλους της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Επισκεφτείτε το web site μας & το προφίλ στο facebook μας!