Αλλοδαπός προσπάθησε να περάσει από τα σύνορα παράνομα βεγγαλικά

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων

 Κατασχέθηκαν 2.450 παιδικά αθύρματα

 Συνελήφθη χθες (17-12-2018) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ειδών πυροτεχνίας, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνιακούς υπαλλήλους, εντόπισαν στο χώρο αποσκευών του Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητου που οδηγούσε ο 31χρονος, 2.450 παιδικά αθύρματα, για τα οποία δεν κατείχε την απαιτούμενη άδεια.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω παιδικά αθύρματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (18-12-2018) το πρωί, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο 18χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό και συνοδηγό τους δύο 18χρονους, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον των διοδίων Ιάσμου, το όχημα προσέκρουσε στη διαχωριστική νησίδα και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό και τον συνοδηγό, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του φορτηγού, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 18χρονου οδηγού περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Συνελήφθη 51χρονος  κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων

 Κατασχέθηκαν 1 πιστόλι αερίου, 10 αμπούλες αερίου, 500 μεταλλικά σφαιρίδια και 125 πυροτεχνήματα

 Συνελήφθη χθες (18-12-2018) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα μας. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους, εντόπισαν στο εσωτερικό το οχήματος και κατέσχεσαν:

  • 1 πιστόλι αερίου
  • 10 αμπούλες αερίου
  • 500 μεταλλικά σφαιρίδια
  • 125 πυροτεχνήματα

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με  Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

 Συνελήφθη, χθες (18-12-2018) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γαλλίας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με βιαιοπραγία.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.