Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίθεση με βόμβες μολότοφ που δέχτηκε εχθές το βράδυ το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας από ομάδα αγνώστων ατόμων. Ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών καταγγέλλει πως ήθελαν να κάψουν ζωντανούς αστυνομικούς, ενώ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μιλά για δολοφονική επίθεση με δράστες τους «γνωστούς και χαϊδεμένους».

Από τη χθεσινή επίθεση, δύο αστυνομικοί αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τρεις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Παράλληλα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, καταγγέλλει ότι «έριξαν μολότοφ για να κάψουν ζωντανό τον οδηγό και τους επιβάτες που ήταν στο όχημα πεζών περιπολιών», ενώ αναφέρει ότι μια από τις μολότοφ είχε στόχο τα κρατητήρια «αλλά ευτυχώς δεν ανεφλέγη».

Παράλληλα, κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες και για έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση των αναρχικών. «Η ανεξελέγκτη δράση των αναρχικών είναι είναι αποτελέσματα της κατάργησης της ομάδας Δ. Έχουμε επεισόδια από εύσωμους αναρχικούς που θυμίζουν μπράβους με πτυσσόμενα γκλοπ. Υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες αλλά οι προηγούμενες υπηρεσίες δεν είχαν τουλάχιστον καταργήσει υπηρεσίες άμεσες επέμβασης».

«Εμείς φοβόμαστε εδώ και καιρό ότι θα έχουμε και νεκρό αστυνομικό και μας λένε γραφικούς», προσθέτει.

Από την πλευρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διοργανώνει σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το τμήμα της Ομονοίας. Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook μιλά για δολοφονική επίθεση και αναρωτιέται ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης χαρακτηρίζει την επίθεση πρόκληση και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι βόμβες μολότοφ είναι «μέρος της κανονικότητας». Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

Georgios Kaminis@KaminisG

Η επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας αποτελεί πρόκληση. Η έλλειψη αποτελεσματικού σχεδίου, αποφασιστικότητας και η ατιμωρησία ξεπερνούν κάθε όριο αντοχής. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι μολότοφ στην Τοσίτσα, το ΑΤ της Καλλιδρομίου και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι μέρος της κανονικότητας.

Διαβάστε ακόμα:

– Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες

– Ειδικοί φρουροί: Η πολιτεία δεν έχει διάθεση να συλλάβει τους κουκουλοφόρους