ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΞΑΝΘΗΣ

Φίλε, φίλη επαγγελματία, απευθυνόμαστε σε σένα που παλεύεις μέρα νύχτα για να κρατήσεις την επιχείρηση σου όρθια. Απευθυνόμαστε σε σένα, γιατί πιστεύουμε ότι οι Ξανθιώτες, μπορούμε να στηρίξουμε την δική μας αγορά.

Το πολιτικό σύστημα, δεν στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και οι  αναπτυξιακοί νόμοι «σκοντάφτουν» στην γραφειοκρατία.

Η προχθεσινή έκθεση των τοπικών προϊόντων στο γήπεδο του ΑΟΞ, έδειξε ότι υπάρχει θέληση και δυνατότητα από τους ντόπιους παραγωγούς, επαγγελματίες, βιοτέχνες και βιομηχάνους, να κάνουν θαύματα.

Με αφορμή την έκθεση τοπικών προϊόντων ανακαλύψαμε ότι η Ξάνθη έχει την δυνατότητα  να παράξει, συσκευάσει και  διαθέσει τα προϊόντα της.

Ανακαλύψαμε, δυστυχώς, κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, ότι ενώ γνωρίζουμε λίγο πολύ τους Ξανθιώτες επαγγελματίες που συμμετείχαν στην έκθεση, δεν γνωρίζουμε την δουλειά τους.

Όταν ο ίδιος ο καταναλωτής που θα αφήσει τα χρήματα του σε μία επιχείρηση – λίγα ή πολλά – δεν έχει σημασία, δεν γνωρίζει ποια από τα προϊόντα είναι Ξανθιώτικα, πώς θα τα στηρίξει;

Είναι δεδομένο ότι όταν στηρίζουμε την τοπική αγορά και τις επιχειρήσεις της, αυτά τα χρήματα επιστρέψουν σε μας, στους καταναλωτές. Είναι βέβαιο, ότι ο Ξανθιώτης καταναλωτής που γνωρίζει ότι το προσφερόμενο είδος είναι φτιαγμένο από Ξανθιώτικα χέρια, του παιδιού του, της οικογενείας του ή ανθρώπων μέσα στον επαγγελματικό κύκλο που στηρίζουν με πρώτες ύλες το τελικό προϊόν,  θα πληρώσει την ελάχιστη διαφορά από ένα οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

Όταν όμως ο καταναλωτής δεν γνωρίζει, μοιραία, θα κοιτάξει μόνο την τιμή. Αν όμως το γνώριζε;

Εκτός από την προσωπική επαφή του επαγγελματία με τον γείτονα, τους συγγενής και τους φίλους, ποια είναι η επαφή του με τους πελάτες που θα φτάσουν στο ταμείο του μάρκετ;

Καμία.

Άρα, θα πρέπει ο τελικός χρήστης του προϊόντος να γνωρίζει το Ξανθιώτικο προϊόν και να το υποστηρίξει.

Πώς ο επαγγελματίας θα πληροφορήσει τον πελάτη;

ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ

Υπάρχουν στην πόλη μας, μέσα ενημέρωσης που σέβονται τον πελάτη, εκτιμούν τον κόπο του και θα στηρίξουν την όποια πρωτοβουλία του στο θέμα της προβολής της επιχείρησης του και των προϊόντων του.

Το περιοδικό Αγορά … ζω Ξάνθη, επειδή, Αγοράζει  ΚΑΙ ζει στην Ξάνθη, σέβεται τον κόπο και τον ιδρώτα των επαγγελματιών και είναι στο πλευρό του κάθε επαγγελματία.

Δεν είναι τυχαίο που οι Ξανθιώτες στηρίζουν την προσπάθεια μας. Σας ευχαριστώ

ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΕΚΔΟΤΗΣ