Για μία ακόμη φορά, οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνουν τους υπουργούς, εξήγγειλαν την αναδιαμόρφωση της μεταφοράς των μαθητών η οποία θα ξεκινήσει λένε μέσα στο σχολικό έτος. Επιτέλους δεν γίνεται να πάρουν μία απόφαση η οποία αφού θα περάσει από διαβούλευση να αρχίσουν πιλοτικά και αφού δούνε τα αδύνατα σημεία, ας βγάλουν όσες ΚΥΑ θέλουν αρκεί βέβαια την εν λόγω ΚΥΑ να μην την ξανά αλλάξουν ανάλογα με τον πάροχο που θα είναι δικός τους ή όχι. (ο νοών νοεί τω. Προεκλογική περίοδο διανύουμε και όσο να είναι πονηρεύεται κανένας). Άλλωστε διαφάνεια και ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε μαζί. Εξυπηρέτηση συμφερόντων ημετέρων είναι και τίποτε άλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι  στην ΚΥΑ που ανακοινώθηκε, δεν δίνονται λεπτομέρειες. Οπότε ότι κατάλαβε ο καθένας κατάλαβε. 

Δημοσιεύτηκε την Τετάρτη η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία αναδιαμορφώνεται με πρόθεση εξορθολογισμού το πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες.

Η νέα ΚΥΑ εισάγει νέες διατάξεις, που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διαφάνεια, ευελιξία και ορθότερη παρακολούθηση της εκτέλεσης του έργου, καθώς και την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, σημειώνεται από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων.

Πιο συγκεκριμένα, τροποποιούνται παλαιότερες διατάξεις, αλλά και προστίθενται νέες για τους δικαιούχους μαθητές και για τη διαδικασία μεταφοράς τους, με όρους πιο δίκαιους και ευέλικτους, συγκροτείται Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Έργου για το συντονισμό και την παρακολούθηση του έργου μεταφοράς ανά Περιφέρεια, ενισχύονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ορθή εκτέλεση του έργου, δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα εισαγωγής των στοιχείων των δικαιούχων δωρεάν μεταφοράς, προστίθενται διατάξεις για τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο και το ποινικό μητρώο των οδηγών και των συνοδών μεταφορικών μέσων.