Μετά τα χλευαστικά σχόλια που διαβάστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά για τους πιστούς που με τα γόνατα πήγαιναν να προσκυνήσουν στην Παναγιά της Τήνου, ήρθε και η φωτογραφία του διαμορφωτή κοινής γνώμης Βερύκιου που στα πρόσωπα της Παναγίας και του Χριστού έβαλε ποντίκια σε μία προσπάθεια να πει τι ακριβώς …κανένας δεν ξέρει.

Αδυνατεί ο μέσος πιστός να καταλάβει τις προσπάθειες κάποιον που προσπαθούν με μανία να προσβάλλουν την ορθοδοξία δείχνοντας μίσος πολλές φορές στα γραφόμενά τους και στις σκέψεις τους.

Διαβάσαμε για οπαδούς του Σώρρα που το παίζουν ή είναι δωδεκαθειστές – δικαίωμα τους –  να βρίζουν οτιδήποτε προέρχεται από την ορθοδοξία. Διαβάσαμε από τα απόβλητα ενός ανώμαλου κόσμου, προσωπικότητες όπως ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού να βρίζει την ορθοδοξία, να δηλώνει άθεος και άλλες παρόμοιες “παπάρες” ας μας επιτραπεί η έκφραση,  ενώ παράλληλα δεν είδαμε να ξεσηκώνετε το σύμπαν όταν δύο ανώμαλοι άνδρες ή γυναίκες θέλουν να μεγαλώσουν παιδιά.

Αντίθετα σε όλα αυτά, η ορθοδοξία δεν βρίζει κανέναν και τους αποδέχεται όλους έτσι όπως είναι. Γιατί αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους εξυπνότερο ίσως από τους άλλους βρίζουν;

Δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Δεν είναι όμως ανάγκη να το διατυμπανίζει και βρίζει όλους τους άλλους επειδή δεν πιστεύουν το ίδιο με αυτόν.

Και επιτέλους, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η κατρακύλα με ότι βάνει το καθενός το μυαλό και οι ηθικοί κανόνες θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.

Αλήθεια,  η συγνώμη του κ. Βερύκιο προς τι; Φοβήθηκε μην χάσει από την πίτα της τηλεθέασης; Η λέξη υποκριτής μάλλον του ταιριάζει.