Σίγουρα οι δηλώσεις Σγουρίδη, η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και οι μετέπειτα δηλώσεις του Πάνου Καμμένου έθεσαν σε συναγερμό τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ψάχνει δεκανίκια – θα τα βρει μου λένε άνθρωποι των ΑΝΕΛ- για νε μείνει όσο γίνεται περισσότερο στην κυβέρνηση και να ολοκληρώσει την καταστροφή ενός Έθνους κατ εντολή Μέρκελ και Αμερικάνων.

Δεν ξέρω πόσο καλό έκαναν οι δηλώσεις Σγουρίδη την συγκεκριμένη στιγμή μετά και τις αποχωρήσεις Δ. Καμμένου και της Μανταλαίνας Παπαδοπούλου και ότι μετά ακολούθησε από την συνεδρίαση της Κ.Ο. όπου οι δηλώσεις Καμμένου δεν «φώτισαν» περισσότερο για το τι ακριβώς θα κάνουν οι ΑΝΕΛ αλλά σίγουρα «πονήρεψαν» τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ψάχνει «μαξιλάρια» στο Ποτάμι του Θεοδωράκη και φυσικά στους ανεξάρτητους βουλευτές.

Ο Π. Σγουρίδης είναι ένας έμπειρος πολιτικός και άρα στην ουσία με τις δηλώσεις του έστειλε το μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε «κύριοι ψάξτε για άλλο μαγαζί να σας στηρίξει».

 

Ποιο συγκεκριμένα λέει ο Π. Σγουρίδης: “Κρατήστε τη λέξη: Μέχρι να έρθει η συμφωνία”, δηλωνει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Σγουρίδης στον απόηχο της συμφωνίας για το Σκοπιανό, προσδιορίζοντας ένα περιορισμένο χρονικό ορίζοντα για την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ τονίζει ότι, όταν έρθει η ώρα να κυρωθεί η συμφωνία με ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα πει “όχι” και θα επανεξετάσει ταυτόχρονα την παραμονή του στην κυβέρνηση.

“Εμείς δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία η οποία στην σύνθεση ονομασία θα φέρει τον όρο Μακεδονία. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του, αυτό το ζήτημα (της συμφωνίας στο Σκοπιανό) δεν είχε τεθεί όταν ξεκίνησε η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Ωστόσο καταλαβαίνει ότι είναι για εμάς ζήτημα αρχών και ότι, όταν έρθει η συμφωνία, θα την καταψηφίσουμε. Αυτό θα γίνει πράξη, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από μέρους των γειτόνων μας, με το δημοψήφισμα και την κύρωση από την Βουλή τους. Όταν θα κυρωθεί η σύμβαση στη Βουλή των Σκοπίων, τότε θα έρθει για να ψηφιστεί και στην Ελλάδα. Ε, εμείς εκείνη τη στιγμή θα καταψηφίσουμε. Παράλληλα, θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση των ΑΝΕΛ” είπε ο κύριος Σγουρίδης.

Τα όργανα συνεδρίασαν, οι δηλώσεις από τον Π. Καμμένο έγιναν αλλά η κοινή γνώμη δεν φωτίστηκε για το τι ακριβώς θα κάνει ο Π. Καμμένος και το κίνημά του. Μήπως όμως όταν αποφασίσει θα είναι αργά για το κόμμα του αφού ένας ένας εγκαταλείπει το πλοίο προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεριά;