Με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη η ΑΕΚ απέσυρε την πρόταση ανανέωσης που είχε καταθέσει στον Ισπανό τεχνικό Μανόλο Χιμένεθ. Πρώτο φαβορί για τον κιτρινόμαυρο πάγκο ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ αποτελεί ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη η ομάδα απέσυρε την πρόταση ανανέωσης που είχε καταθέσει στον Ισπανό τεχνικό.

Στην συνάντηση που είχε ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης με τον Χιμένεθ την προηγούμενη εβδομάδα, και οι δύο πλευρές είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχίσουν μαζί. Και συμφώνησαν -όπως και πέρσι- τις συζητήσεις για το τελικό deal να κάνουν οι δικηγόροι του Ισπανού και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών προχώρησαν και η ΑΕΚ κατέθεσε την τελική της πρόταση στον προπονητή από την Ανδαλουσία την περασμένη Τρίτη, ζητώντας του απάντηση μέχρι την Παρασκευή. Σε εκείνο το σημείο είχε διαπιστωθεί οικονομική διαφορά, καθώς η πλευρά Χιμένεθ ξεκίνησε τις συζητήσεις από το 1,5(!) εκατ. ευρώ για όλο το τιμ του, για να πέσει τελικά στο 1 εκατ., ενώ η πλευρά της ΑΕΚ προσέφερε 850.000 ευρώ, ανεβάζοντας τις προσωπικές του αποδοχές από τις 600.000 στις 700.000 ευρώ.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν η στάση που κράτησε ο Χιμένεθ ενώ βρισκόταν στην Ισπανία. Το γεγονός ότι έκανε συνάντηση με τον πρόεδρο της Λας Πάλμας οι διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ ήταν σε εξέλιξη, αλλά και οι δηλώσεις του στις οποίες δεν έδειχνε καν τον πρώτο λόγο στην Ένωση, όπως είχε πράξει στις δηλώσεις του επί ελληνικού εδάφους.

Ο συνδυασμός όλων αυτών και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η ΑΕΚ δεν έλαβε απάντηση στην πρόταση της, οδήγησαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην απόφαση να αποσύρει η ομάδα την προσφορά που είχε καταθέσει στον Χιμένεθ, δίνοντας τέλος στη συνεργασία τους.

Και στο βάθος… Ουζουνίδης

Σε ό,τι αφορά τον επόμενο προπονητή της ΑΕΚ; Εφόσον επισημοποιηθεί το διαζύγιο με τον Χιμένεθ, που αυτή τη στιγμή μοιάζει δεδομένο, τότε No1 φαβορί προβάλλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Το όνομα του Εβρίτη τεχνικού ακούγεται εδώ και καιρό για την Ένωση, χωρίς πάντως να έχει γίνει κάποια επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η περίπτωση του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού “παίζει” δυνατά και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε… πρώτο πλάνο για την Ένωση.

Πηγή: Sdna.gr