Ο Γιάννης Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού από το Πόρτο Λάγος και η Ειρήνη σεφ, από την Βέροια ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου  στο  Πόρτο Λάγος  της Ξάνθης το απόγευμα του Σαββάτου δίνοντας την μεγαλύτερη χαρά που μπορούν να δώσουν τα παιδιά στους γονείς.

Ακολούθησε η δεξίωση σε γνωστή αίθουσα της Ξάνθης όπου ξετυλίχθηκε το κέφι, η διασκέδαση και φυσικά το έθιμο της περιοχής από όπου κατάγετε η νύφη την Βέροια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσκεκλημένοι από την Ξάνθη είχαν την μοναδική χαρά να απολαύσουν την ντόπια ορχήστρα από την περιοχή της Βέροιας, η οποία ήρθε στην Ξάνθη και μέλη της συμμετέχουν στο μουσικό σχήμα της ΟΥΝΕΣΚΟ Διασκεδάζοντας τους προσκεκλημένους με σκοπούς και τραγούδια από την Μακεδονία και την Θράκη.

Εκείνο που πραγματικά εξέπληξε είναι το έθιμο όπου οι φίλοι του ζευγαριού χορεύουν κρατώντας ένα ψημένο κατσίκι ή αρνί και ο κουμπάρος για να το αποκτήσει θα πρέπει να “ασημώσει” να πληρώσει, κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει στην Θράκη όταν οι φίλες της νύφης κρύβουν το παπούτσι της νύφης και θα πρέπει για να το πάρει πίσω να πληρώσει ο κουμπάρος.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν υπήρχε πρόχειρο ψημένο αρνί ή κατσίκι και έτσι αυτό αντικαταστάθηκε από δύο ψημένα κοτόπουλα.

Όπως μας είπαν οι συγγενής της νύφης την επομένη και αφού αποδειχθεί  η παρθενία της νύφης, είπαμε είναι έθιμο, με τα χρήματα τα οποία πλήρωσε ο κουμπάρος για να αποκτήσει το ψημένο αρνί ή κατσίκι, γίνεται ένα τοπικό γλυκό το οποίο προσφέρετε στους νιόπαντρους και φυσικά στήνεται το ανάλογο γλέντι.

Εν κατακλείδι ήταν μία πανέμορφη βραδιά όπου συγγενείς και φίλοι ευχήθηκαν στους νιόπαντρους βίο ανθόσπαρτο και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.