Συγκεκριμένα, καταγγέλλει, ότι μέσω διαδικτύου πωλούνται ως «φάρμακα» για τη θεραπεία των πόνων των αρθρώσεων αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα με την ονομασία Osteoren και Hondrocream.

Σημειώνει δε, ότι “η διαφήμιση των σκευασμάτων Osteoren και Hondrocreamπαραβιάζει κατάφωρα εγκύκλιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), περί διαφήμισης στο κοινό των φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ), καθώς και διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου”.

«Περαιτέρω, η ιστοσελίδα διά της οποίας διαφημίζονται φέρει πλαστογραφημένο λογότυπο του υπουργείου Υγείας, δημιουργώντας την απατηλή εντύπωση στον χρήστη ότι ευρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου και ότι το ίδιο το υπουργείο τα εγκρίνει και τα προωθεί»αναφέρει ο ΦΣΑ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ήδη, από τον Νοέμβριο του 2017 προέβη σε έγγραφη αναφορά-καταγγελία κατά του προϊόντος Osteoren προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Αστυνομική Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον ΕΟΦ, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και το Facebook.