Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των νομικών, γιατρών και μηχανικών  στην χώρα μας, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι νοικοκύρηδες και σοβαροί επαγγελματίες δεν ξέρουν από συνδικαλισμό.

Είναι δυνατόν από την μεταπολίτευση και μετά  σχεδόν τα 2/3 της βουλής να απαρτίζονται από  νομικούς και να μην έχουν λύσει τα συνδικαλιστικά τους θέματα και με την πρώτη φορά αριστερά να καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τις επαγγελματικές τους σχέσεις;

Μου έλεγε σήμερα φίλη νομικός με αφορμή τα παραπάνω, ότι παρ όλο που επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα 2/3 των βουλευτών ήταν νομικοί, μηχανικοί και γιατροί είναι οι μόνοι επαγγελματικοί κλάδοι οι οποίοι δεν διασφάλισαν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Τελικό συμπέρασμα της συζήτηση. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε σχέση πάντοτε με το μπάχαλο της διοίκησης της Χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ  να έμαθαν να διοικούν τον τόπο, δεν ξέρουν από αντιπολίτευση.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικά η αριστερά, ξέρει από αντιπολίτευση και αυτός είναι ο λόγος που έχει στην κυριολεξία ρημάξει τα πάντα αυτός ο περίεργος «προοδευτισμός». Παρ όλα αυτά παραμένει ακλόνητος και περνά τα χειρότερα μέτρα που διανοήθηκε ποτέ να περάσει κόμμα στην Ελληνική κοινωνία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την στιγμή είναι και συμπολίτευση και αντιπολίτευση, είπε με νόημα η φίλη νομικός.