Η κυβέρνηση έχασε την επαφή της με την κοινωνία

Για μία ακόμη φορά η ΕΛΜΕ με την καταγγελία της επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο και έχει χάσει την επαφή της με την Ελληνική πραγματικότητα.

Κάθε φορά που η κυβέρνηση παρεμβαίνει στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ ότι λύνει, βασισμένη σε μία περίεργη λογική για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα σχολεία σε συνάρτηση με τα επαγγέλματα τα οποία θα δώσουν στους αυριανούς πολίτες μεροκάματο .

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει, όπως φαίνεται από την επαφή της με τους υπηρεσιακούς παράγοντες,  την απόφαση που πάρθηκε από το υπουργείο παιδείας  στο γόνατο και που καταργεί  ειδικότητες βγάζοντας εκτός από των χώρο της εκπαίδευσης νέους ανθρώπους ή υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν για να πάνε σε άλλες πόλεις να παρακολουθήσουν τις ειδικότητες τους.

Για ποια δωρεάν εκπαίδευση μιλά επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ; Πότε θα αφήσει την ιδεοληψία του έξω από την εκπαίδευση;

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Κύριε Υπουργέ,
Η μεροληπτική και σε βάρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πολιτική του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να σταματήσει.
Μετά από καταγγελίες αρκετών ΕΛΜΕ της χώρας (Σερρών, Β Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου κ.ά.) και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές σε τομείς και ειδικότητες, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην κατάργηση ενεργών ειδικοτήτων στερώντας την ελεύθερη επιλογή των μαθητών στα ΕΠΑΛ αυτά.
Το Υπουργείο Παιδείας με την Υ.Α. Φ20/98094/Δ4 ΦΕΚ 2067 (Β) στις 15/6/2017 αποφάσιζε να αφαιρέσει ειδικότητες από κάποια ΕΠΑΛ της χώρας, οι οποίες μάλιστα λειτουργούσαν κανονικά, αναγκάζοντας μαθητές ή να εγκαταλείψουν το σχολείο ή να μετακινηθούν σε άλλα ΕΠΑΛ ακόμη και εκτός Νομών για να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν.
Κατόπιν επικοινωνίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου υπήρξε η δέσμευση ότι θα γίνει διόρθωση στο ΦΕΚ και θα προστεθούν οι συγκεκριμένες ειδικότητες στην ειδική πλατφόρμα εγγραφών των μαθητών των ΕΠΑΛ.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επείγον καθώς οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Παρασκευή 23/6/2017 θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο να τροποποιήσει την πλατφόρμα, να εκδώσει διορθωμένη την Υπουργική Απόφαση και να δώσει το δικαίωμα στους μαθητές να εγγραφούν στις ειδικότητες που επιθυμούν.