Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Κάποιοι εκλεκτοί στο νομό Ξάνθης, αποφάσισαν να τοποθετήσουν την προτομή του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή στην πόλη.

Κάποιοι άλλοι εκλεκτοί τούτης πόλης, αντιδρούνε και μάλιστα μιλούνε εξ ονόματος των πολιτών αυτού του νομού και ειδικότερα της Ξάνθης.

Να σημειώσουμε ότι αυτοί οι «εκλεκτοί» με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στην Χώρα μας,  όχι μόνο δεν εκπροσωπούν εκτός από τον εαυτό τους κανέναν άλλον,  αλλά και έτσι όπως  έκαναν τα πράγματα, δεν δικαιούνται να μιλούν.

Άνθρωποι που το πολιτικό αποτέλεσμα της παρουσίας τους, εύκολα θα χαρακτηριζόταν όχι ιδιαίτερα θετικό για την περιοχή, μιας και μιλάμε για την πολιτική προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Κ. Καραμανλής, αποφάσισαν να τιμήσουν την μνήμη του Εθνάρχη, ζητώντας μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες να στηθεί ένα άγαλμα, επιβεβαιώνοντας πώς στην σκιά μεγάλων ανδρών κάποιοι νεότεροι, προσπαθούν ίσως, (εκμεταλλευόμενοι) την δυναμική του ονόματος, να αναδειχθούν και γιατί όχι, να πάρουν μερίδιο της δόξης του αείμνηστου.

Κατά τα άλλα αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να τιμήσει τους προδρόμους της ΝΔ.

Από την άλλη, στελέχη, κατά δήλωση τους της ΝΔ, αφού έχουν φλερτάρει με την αριστερά, υπηρέτησαν την ΝΔ αλλά σήμερα είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με την δικαιολογία ότι τάχαμου  στην αυτοδιοίκηση δεν χωράνε κόμματα, παρ όλο που προεκλογικά, για την ίδια την αυτοδιοίκηση ζητούν την στήριξη του κόμματος που λένε ότι ανήκουν. Σίγουρα κοιτάζουν την «πάρτη» τους.

Έτσι λοιπόν, στελέχη της ΝΔ που συμπορεύονται με το ΠΑΣΟΚ, δεν επιθυμούν την προτομή του Εθνάρχη εκτελώντας προφανώς τις εντολές της κεφαλής της παράταξης τους μάλλον «δημοκρατική», που λέει ότι στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ ή κάτι άλλο που μοιάζει με ΠΑΣΟΚ.

Και μέσα σε αυτό το συρφετό, νάσου και ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ(;) Ανταμπούφης, ο οποίος μιλά για διχασμό και ζητά και επιμένει να «ξηλωθούν» όλοι οι ανδριάντες όλων όσων η δεξιά θεωρεί ήρωες και άρα δεν είναι ήρωες για την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα ποιος αναβιώνει τον διχασμό, μάλλον θα πρέπει να ρωτήσει τον ίδιο του τον εαυτό και τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Και άντε τώρα ο φουκαράς Ξανθιώτης, βουτηγμένος μέσα στα οικονομικά και κοινωνικά  «ζόρια» που τον έβαλαν όλοι αυτοί που ψήφιζε επί 40 ολόκληρα χρόνια, να καταλάβει αν θα μπει η προτομή του Εθνάρχη στην πόλη του, αν θα «ξηλωθούν» όλοι οι ήρωες επειδή ήταν δεξιοί για να μπει στην θέση τους ο Άρης Βελουχιώτης που λένε οι αριστεροί ότι ήταν ήρωας και φυσικά αν θα πληρώσει το νοίκι του ή αν θα βρει δουλειά για να πάρει ένα κουτί γάλα στα παιδιά του.

Και όλο αυτό, καλείτε να το διαχειριστεί ο δήμαρχος, ο οποίος θα πρέπει να πείσει τους «επαναστατημένους» συμβούλους του, να κρατήσουν ενιαία θέση στο ζήτημα και φυσικά να στήσουν τον ανδριάντα του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή.

Βέβαια και η ενδοπαραταξιακή του αντιπολίτευση με την απουσία της κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα στείλει το μήνυμα της στον αρχηγό Δημαρχόπουλο.

Εκείνο όμως που ο λαουτζίκος αδυνατεί να συλλάβει είναι άραγε οι «εκλεκτοί» της κοινωνίας, πότε θα ξεχωρίσουν την υποχρέωση τους απέναντι στους ανθρώπους που άφησαν έντονα το πολιτικό τους αποτύπωμα από τα μικροσυμφέροντα και την προσωπική τους προβολή.