Είναι «πολλά… τα λεφτά Άρη». Η γνωστή ατάκα του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου αντικατοπτρίζει  την σκληρή πραγματικότητα που ζούνε οι Ξανθιώτες εγκλωβισμένοι στους εραστές της … εξουσίας

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και ιδιαίτερα του βουλευτή κ. Χουσείν Ζειμπέκ, που όλα τα κομματικά στελέχη του κυβερνόντος κόμματος στην Ξάνθη του χρωστούν την ύπαρξη τους, αποδεικνύει ότι δεν έχουν πολιτική σκέψη, αδιαφορούν αν πολιτικά εκτίθενται και λειτουργούν στην βάση του «σήμερα είμαστε και αύριο έχει ο θεός».

Για την ιστορία, τα ίδια τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που έβαλαν στο πρόγραμμα του Υπουργού Ν. Παπά την συνάντηση του με την πρόεδρο των Πομάκων Ξάνθης κ. Εμινε Μπορουτζή τα ίδια κομματικά στελέχη με εντολή του κ.  Ζειμπέκ την απέπεμψαν από την συνάντηση.

Η συνάντηση της κ. Μπορουτζή με τον κ. Υπουργό πραγματοποιήθηκε και μάλιστα η ίδια του έδωσε γλυκά και τα βιβλία του συλλόγου ως δώρο.

Όταν όμως εμφανίσθηκε στα γραφεία ο κ. Ζειμπέκ Χουσείν, χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς να προλάβει οι εκπρόσωπος των Πομάκων της Ξάνθης να θέσει τα προβλήματα της συλλογικότητας που εκπροσωπεί, πιθανολογείτε ότι με νεύμα ο κ. Ζειμπέκ έδωσε την εντολή του, γιατί όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, στεκόταν πίσω από την κ. Μπορουτζή, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν εσπευσμένα την πρόεδρο των Πομάκων από τα γραφεία του κόμματος όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον κ. Υπουργό,  για να μην προλάβει να μιλήσει για τους πομάκους.

Ο κ. Ζειμπέκ στον μέχρι τώρα δημόσιο λόγο του, θεωρεί την μειονότητα στην Ξάνθη τουρκική, άρα η αναφορά στον κ. Υπουργό της ύπαρξης της οντότητας των Πομάκων στην Ξάνθη,  καθώς και η αναφορά στα προβλήματα και τους προβληματισμούς τους  θα έκανε ζημιά στις μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις του περί μη ύπαρξης Πομακικής οντότητας, κάτι που προφανώς ο ίδιος, αλλά και τα τοπικά στελέχη του κόμματος, δεν ενημέρωσαν για την ύπαρξη τους τον υπουργό.

Αυτό όπως αντιλαμβάνεται κανείς, προκάλεσε αν μη τι άλλο την αμηχανία των παραβρισκόμενων από την «περίεργη» συμπεριφορά και την αποπομπή της προέδρου των Πομάκων Ξάνθης.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν από την όλη παρουσία της κατάστασης έχουν ήδη απαντηθεί και φυσικά ο λόγος έχει προαναφερθεί.

Στην ουσία για να μην χαλάσει το αφήγημα περί μη ύπαρξης πομακικής οντότητας στην Ξάνθη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αβαντάρουν» τον βουλευτή κ. Ζειμπέκ Χουσείν, αποκρύπτοντας όμως, την αλήθεια από τον υπουργό.

Στο δια ταύτα.

Επιβεβαιώνεται πλήρως η ανυπαρξία των υπολοίπων στελεχών του κυβερνόντος κόμματος στην Ξάνθη.

Επιβεβαιώνεται πλήρως ότι όλοι «χρωστούν» την ύπαρξη τους και την απολαβή της εξουσίας στον κ. Χουσείν Ζειμπέκ που με τις επαφές του και τους ελιγμούς του και την χρήση αδιαφανών (;) πολιτικών συμπεριφορών, βρίσκεται στα έδρανα της βουλής δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να υπακούοντας τυφλά στα κελεύσματα του βουλευτή είτε έχει δίκιο είτε άδικο, να απολαύουν μερίδιο της εξουσίας.

Τελικά είναι γλυκιά η εξουσία και κάποιοι κάνουν τα πάντα για να την αποχτήσουν. Προφανώς ξεχνούν ότι είναι προσωρινοί και ο λαός της Ξάνθης, στις επόμενες εκλογές, θα ξαναβάλει τα πράγματα στην θέση τους