Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ας ελπίσουμε ότι Η φωτιά στο Τέμενος του Διδυμοτείχου να μην  μας «ανάψει» φωτιές ο «προστάτης» του Ισλάμ Ταγίπ Ερντογάν με δεδομένο ότι μόλις σήμερα το πρωί με δηλώσεις του κήρυξε ούτε λίγο ούτε πολύ ιερό πόλεμο κατά της Δύσης.

Είναι λογικό αυτό το μπάχαλο που παρατηρείτε στην δημόσια διοίκηση να μας οδηγήσει και σε μοιραία σφάλματα όπως αυτό με το Τέμενος του Βαγιαζίτ στο Διδυμότειχο όπου κάηκε ολοσχερώς λόγω της ολιγωρίας που έδειξαν οι άνθρωποι του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι, όταν σβήστηκε η φωτιά που άναψε μία ηλεκτροσυγκόλληση την ώρα που γινόταν εργασίες αποκατάστασης και την έσβησαν τα παράτησαν όλα και έφυγαν με αποτέλεσμα όπως πιθανολογούν οι γνωρίζοντες να αναζωπυρώθηκε και κατέστρεφε το μνημείο.

Το ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού άφησαν τον πολιτισμό στο έλεος του Θεού και δεν φροντίζουν για την ασφάλεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι κοινό μυστικό όμως αυτό που συνέβη κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι κρύβει.

Όλοι μιλούν για κάποιο ατύχημα στο Αιγαίο που μπορεί να αποβεί μοιραίο όμως κανένας και πρωτίστως οι υπεύθυνοι να προστατεύσουν την Εθνική μας κληρονομιά όπως και τα Εθνικά μας θέματα, δεν μπορούσε να προβλέψει ακόμη και αυτό το ατύχημα.

Ελπίζουμε μόνο εκτός από την ΟΥΝΕΣΚΟ να μην μας την «πέσει» και ο γείτονας και δεν το συνδυάσει με το κυνήγι του Ισλάμ και άντε να ξεμπλέξεις