Την Τρίτη 21 Φεβρουάριου, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και υπεύθυνος του τομέα ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε το μεσημέρι τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του νομού Ξάνθης με μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.  Στις κάτ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Αναστάσιο Μάρκου, όσο και με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Ζηκούδη καθώς και με τους σχολικούς συμβούλους, εκφράστηκαν απόψεις εκατέρωθεν για πανελλαδικά, αλλά κυρίως για τοπικά θέματα και προβλήματα στον τομέα της παιδείας. Ο κ. Τόλκας έθεσε τις βασικές αρχές που έχει το ΠΑΣΟΚ στο σχεδιασμό του για την παιδεία, καθώς και την στρατηγική στόχευση που υπάρχει από την προοδευτική παράταξη για αυτόν τον τόσο βασικό άξονα προόδου και ανάπτυξης συνάμα, για την πατρίδα και την περιοχή μας ειδικότερα.

Κατόπιν ακολουθήσε συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για ενημέρωση και για τοπικά θέματα από την δικιά τους σκοπιά, αλλά και πως κινείται ο χώρος μας στον νομό. Υπήρχε μεγάλος προβληματισμός και το κυρίαρχο θέμα ήταν, η πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει το δίγλωσσο νηπιαγωγείο στην μειονοτική εκπαίδευση. Το βράδυ ακολούθησε δείπνο με μέλη της Ν.Ε. και στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Την Τέταρτη 22 Φεβρουάριου μετά από επισκέψεις σε τοπικά ΜΜΕ για κατάθεση προτάσεων σχετικά τόσο με την παιδεία, αλλά και ανάλυση των τρέχων πολιτικών εξελίξεων, ακολουθήσε συνάντηση με μέλη της ΔΗ.ΣΥΜ. Τέλος την Πέμπτη 23 Φεβρουάριου το μεσημέρι με μέλη του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και τον αντιπρύτανη κ. Νικόλαο Αγγελλούση. Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η τριτοβάθμια εκπαίδευση και η σύνδεση της με την αγορά, καθώς και τα προβλήματα και οι αγκυλώσεις που υπάρχουν στο τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων και του ΔΠΘ ειδικότερα. Η συζήτηση κράτησε πάνω από 2 ώρες και η ικανοποίηση ήταν αμφίδρομη για το αποτέλεσμα αυτής.

Ο κ. Άγγελος Τόλκας μαζί με την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ανανεώνουν την συνύπαρξη τους μέσα στο Μάιο, οπού μετά την καταγραφή σε όλους τους τομείς που έλαβε χωρά κατά την διάρκεια της παρουσίας του, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συγκέντρωση και παρουσίαση όλων των προτάσεων και θέσεων του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν και τέθηκαν.