Δ. Μπένης: «Της…ασυνεννοησίας το μπάχαλο γίνεται. Ευθύνεται Δήμαρχος»

 

Ερωτηθείς ο επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης Δ. Μπένης, σχετικά με την αίσθηση που αποκόμισε ως επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης για τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έριξε ευθύνες στον Δήμαρχο της Ξάνθης και στον πρόεδρο  Γιάννη Δρεμσίζη, όπου επέτρεψε  την ατέρμονη συνεδρίαση του Σώματος με δύο μόνο θέματα, την κόπωση και την μη ορθή λήψη αποφάσεων λόγω ακριβώς αυτής της κόπωσης.

Ακολούθως  τόνισε  ότι ίσως είναι η τακτική του προεδρείου, προκειμένου να «περνάει» σημαντικά θέματα, λόγω ακριβώς αυτής της κατάστασης που θυμίζει μπάχαλο.

 

Ειδικότερα ο Δ. Μπένης έκανε αναφορά στο θέμα της παραλαβής  των παιγνιδιών των παιδικών χαρών, όπου φάνηκε ότι η υπεύθυνη υπάλληλος παραπλάνησε τον δήμαρχο, αυτός να δεσμευτεί στο Σώμα και το Σώμα να ψηφίσει για την παραλαβή του έργου χωρίς να είναι τελειωμένο, τονίζοντας ότι ο εργολάβος ήταν ήδη έκπτωτος.

Μιλώντας για το έργο της Σάρδεων ανέφερε ότι εκεί με την παραλαβή ή μη παραλαβή του έργο, φάνηκε το μεγάλο μπάχαλο, η ασυνεννοησία όπου οι παρατηρήσεις έγιναν με τόσο αόριστο τρόπο, προφανώς για να πιεστεί ο εργολάβος για κάτι που το Σώμα αγνοεί. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν επτά παρατηρήσεις τελείως αόριστες επί 8 μήνες, να υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της επιτροπής παραλαβής και της Τεχνικής Υπηρεσίας και το Σώμα να μην γνωρίζει τίποτε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από όλα αυτά, κρύβονται και άλλα πράγματα.

Μιλώντας για την αξιολόγηση των παρατηρήσεων που έθεσε η επιτροπή παραλαβής του έργου, τόνισε ότι εκεί είναι ένας παραλογισμός και ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών του δήμου όπου επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες και έλεγχος από τον δήμαρχο, γίνεται αυτό το αλαλούμ.

Στην συνέχεια με αφορμή το «μαξιλάρι» του προυπολογισμού ύψους 10εκ. ευρω, χαρακτήρισε  από την όλη συμπεριφορά του δημάρχου, ότι διακατέχεται από μία παλαιοκομματική λογική.

Ο λόγος που διατύπωσε αυτή την άποψη είναι   ότι ο δήμαρχος έχει την δυνατότητα να κάνει έργα προς όφελος της Ξάνθης και κρατάει τα χρήματα για το τέλος της θητείας για να παρουσιάσει έργο προκειμένου να κάνει θετική την στάση τους μπροστά στις κάλπες για να τονίσει ότι πλέον οι Ξανθιώτες δεν μασάνε κουτόχορτο.

Ο Δ. Μπένης επέκρινε τον Δήμαρχο της Ξάνθης γιατί στην πρόταση από τον ίδιο  για μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% δεν την αποδέχτηκε λέγοντας ότι δεν έχει κοστολογηθεί: «Είναι κρίμα να κρατάς 10εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό σου ανενεργά και να μην μειώνεις τα δημοτικά τέλη προκειμένου να ανακουφιστούν οι Ξανθιώτες».

Τέλος κάνοντας αναφορά για τα αδέσποτα, τις λακκούβες στους δρόμους, την καθαριότητα και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών, είπε ότι δυστυχώς για τους Ξανθιώτες έρχονται ακόμη δυσκολότερες μέρες.

Τ