Το “προσύμφωνο” έγινε. Ευθύνη των ΝΟΔΕ της Θράκης να γίνει συμβόλαιο.

Ευθύνη των Τομεαρχών αγροτικού των ΝΟΔΕ να «δέσει» το γλυκό

 

Παρακολουθώντας αυτές τις ημέρες τις δράσεις του κλιμακίου της ΝΔ να έρθει ποιο κοντά στους αγρότες και η συμμετοχή των αγροτών που διψούν πραγματικά να αξιοποιήσουν την περιουσία των πατεράδων τους, είναι φανερή από την μεγάλη συμμετοχή τους.

Είναι αλήθεια ότι η συμμετοχή τους, μετά από πολύ καιρό  αδράνειας και αντιδράσεων στους δρόμους, οι τόνοι λάσπης που δέχτηκαν από μερίδα φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης και τα ψέματα του Τσίπρα τους καθήλωσαν και η αβεβαιότητα τους αποτυπώνεται στις μεταξύ τους συναντήσεις και συζητήσεις.

Πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό οι αγρότες συμμετέχουν σε μία εν δυνάμει κυβερνητική κομματική οργάνωση.

Η μεταστροφή είναι φανερή και η συμμετοχή μεγάλη.

Παρακολουθώντας χθες το βράδυ την συγκέντρωση των αγροτών στην Γενησέα κατεγράφη η διάθεση τους να ακούσουν κάτι διαφορετικό, εκτός από το δούλεμα του Υπουργού κ.  Αποστόλου.

Όμως εκτός από την μεγάλη, για τα δεδομένα της εποχής, συγκέντρωση αγροτών, παρατηρήθηκε ότι οι αγρότες άκουγαν από το πάνελ αυτά που ίσως ήθελαν να ακούσουν και που στο βάθος ξέρουν ότι έτσι πρέπει να γίνει όμως, δεν ακούστηκε η φωνή τους και είναι λογικό.

Το πρώτο βήμα έγινε, αντί να τρέχουν οι αγρότες στις έδρες των κομματικών οργανώσεων, ήρθε η κομματική οργάνωση στα πόδια τους.

Το πρώτο βήμα έγινε και θεωρείτε πετυχημένο όμως οι ίδιοι δεν μίλησαν και αν μίλησαν ήταν λίγοι.

Άρα η λογική της ΝΔ έχει βάση.

Πρέπει οι αγρότες να μιλήσουν. Το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων πρέπει να καταγραφεί και να συμπεριληφθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει σε ένα πάνελ. Καλώς έθεσε το περίγραμμα ο Λ. Αυγενάκης όμως εκτιμάτε ότι δεν έχει το άμεσο αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο πλέον, πρέπει οι ΝΟΔΕ να κινητοποιηθούν. Οι τομεάρχες αγροτικού πρέπει να κουνηθούν και να αρχίσουν ενημέρωση και καταγραφή στο χωράφι, στη στάνη και στο καφενείο.

Το κόμμα από αυτά τα χρήματα που διαθέτει, θα πρέπει να ενισχύσει οικονομικά τις ΝΟΔΕ της Περιφέρειας, για να συνεχίσουν το έργο του κλιμακίου μέχρι οι προτάσεις να αξιολογηθούν και να δώσουν την απαραίτητη ώθηση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Άλλωστε τα πρώτα δείγματα της κομματικής λογικής με την εκλογή Μέτιου δεν ήταν και τόσο καλά, πράγμα που σημαίνει ότι ή ο Μητσοτάκης δεν σέβεται τα τοπικά στελέχη ή ότι τα τοπικά στελέχη δεν είναι ικανά.

Για αυτό λοιπόν, είναι καιρός οι τοπικές οργανώσεις να κινηθούν, να οργανωθούν και κυρίως να αξιολογηθούν από το κόμμα.