Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης, παραθέτοντας επιστολή του Δήμου Σαμοθράκης προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Νησί της Σαμοθράκης, καθώς θα βρίσκεται στον αέρα στο τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα κληθεί σύντομα να εκτελέσει αποκομιδή απορριμμάτων χωρίς κανέναν οδηγό και με τρεις εργάτες, οι οποίοι θα πρέπει να μπορούν να κάνουν και χρήση του δικαιώματος της αδείας τους, ενώ παράλληλα ο κωδικός καθαριότητας στον προϋπολογισμό του Δήμου είναι εξαντλημένος και δεν αφήνει κανένα περιθώριο πρόσληψης συμβασιούχων.

Εννοείτε ότι η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου αφού χάνεται στην αναφορά δεκάδων νόμων, παραγράφων και υποπαραγράφων λέει στον δήμαρχο της Σαμοθράκης ότι μπορεί να παρατείνει την παραμονή του προσωπικού αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλους κωδικούς για να τους πληρώσει. 

Για να καταλάβει ο αναγνώστης, ο δήμαρχος της Σαμοθράκης θέλει να έχει καθαρό το νησί του, έλα όμως που κάθε πρόσληψη προσωπικού προσκρούει σε νόμους και παρα-νόμους και παράθυρα.

Εμείς που διαβάσαμε την απάντηση του Υπουργείου δεν βγάλαμε άκρη. Ελπίζουμε ότι ο Βουλευτής και ο δήμαρχος της Σαμοθράκης να κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν, αν μπορούν να κάνουν κάτι για να μην βρομίσει το νησί.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

9792545