Με επιστολή του ο δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να αυξηθεί η ποσότητα που προμηθεύονται οι κάτοικοι στα Πομακοχώρια μεγαλύτερες ποσότητες καυσοξύλων που διαθέτει το δασαρχείο σε χαμηλές τιμές.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Καπζά η ποσότητα των 5Χ.Κ.Μ. είναι πολύ μικρή και με δεδομένο ότι ο χειμώνας κρατά πολύ και η μέση θερμοκρασία τις νύχτες αγγίζει τους -10ο C οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής του δήμου του θα περάσουν δύσκολα και παγωμένα.

Ποιό συγκεκριμένα ο δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει: ” Παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες ώστε να επιλυθούν τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες αναφορικά με τις διαθέσιμες πιστώσεις του Υπουργείου σας έτσι ώστε να διανεμηθούν καυσόξυλα με χαμηλό τίμημα στο σύνολο των δικαιούχων του Δήμου Μύκης όπως συνταξιούχοι του ΟΓΑ, πολύτεκνοι – τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία άνω του 67%, μακροχρόνια άνεργοι και οικογένειες στρατευμένων”.

Εμείς να ευχηθούμε το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος να ανταποκριθεί γιατί οι συνθήκες τους χειμερινούς μήνες στα Πομακοχώρια είναι δύσκολες, ο χειμώνας μεγάλος και το κρύο ανυπόφορο