Με ένα ταξίδι στην μαγική δεκαετία του ’60, ίσως στην πιο πλούσια δεκαετία του Ελληνικού Κινηματογράφου συνεχίστηκαν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις για το 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μήκους Δράμας και για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στα «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο, δίνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας: τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες.

Αλλά και αυτούς που επιμένουν  στην μικρή φόρμα αντιμετωπίζοντας την μικρού μήκους ταινία όπως της αξίζει: ως ένα αυτόνομο έργο τέχνης.

Σε μία κατάμεστη από κοινό Πλατεία Ελευθερίας το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Δήμου Δράμας ταξίδεψε τους παραβρισκόμενους μέσα από τις γνωστές σε όλους ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου με προβολές αποσπασμάτων αλλά και μουσικά ακούσματα καθώς και χορευτικά δρώμενα.

“Χαλκιμιστές”

Τη σκυτάλη των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων από το Τμήμα Νεότητας και Πολιτισμού- Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης», πήρε το μουσικό σχήμα «Χαλκιμιστές». Με παραδοσιακή μουσική και Βαλκανικό ηχόχρωμα, έδωσαν το δικό τους στίγμα στις Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στη Δράμα το 2016 και τα μέλη του είναι:

Κωνσταντίνος Βόιτσος – ακορντεόν

Γιάννης Κουφού – κλαρίνο

Παναγιώτης Μυλωνάς – ντραμς, νταούλι

Γιώργος Χατζητεκελής – τρομπέτα

Παύλος Στεφανίδης – τρομπέτα

… και οι προφεστιβαλικές συνεχίζονται !

Παρασκευή 16/09

“14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών”

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Δράμας, η Π.Ο.Σ.Ε.Α., το τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Δράμας, το τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Δράμας, συνδιοργανώνουν τη 14η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Αφετηρία της Λαμπαδηδρομίας θα είναι η είσοδος του Δημαρχείου και ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή άφιξης της φλόγας, με πολιτιστικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα συλλόγων της περιοχής μας.

Δημαρχείο Δήμου Δράμας, ώρα 19:00 – Τερματισμός Πλατεία Ελευθερίας

“Έντεχνη βραδιά”

Βραδιά ζωντανής μουσικής με τους:

Μάριο Σαμδάνη – κιθάρα, φωνή

Θανάση Ζεμαδάνη – μπουζούκι, φωνή

Κεντρική Πλατεία Δράμας, ώρα 20:00

“Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει…… στη Δράμα”

Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας 2015 – Α’ μέρος.

Σε συνεργασία με το Φάμπριcα – Espresso & Cocktail Bar.

Φάμπριcα – Espresso & Cocktail Bar, Στοά Βασιλειάδη, ώρα 20.30