Πρέπει να πω ότι όταν άκουσα τις δηλώσεις των δύο πολιτικών ανδρών της Ξάνθης μου ήρθε «φλασιά».

Ο λόγος βέβαια για τους δύο πολιτικούς αντιπάλους όπου η σκληρή κριτική του ενός για τον άλλον, τον τελευταίο χρόνο, ήταν σε πρώτο πλάνο.

Ο  λόγος για τον δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ξάνθη Σταυρούπολη, που κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων, διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ο Ιπποκράτης Καμαρίδης δηλώνει πώς, όταν ο δήμαρχος φέρνει κάτι θετικό για τους συνδημότες μας, εγώ το ψηφίζω και το ψηφίζει.

Από την άλλη, την Παρασκευή το μεσημέρι στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ», ακούμε τον δήμαρχο να λέει ότι ο Καμαρίδης ασκεί γόνιμη αντιπολίτευση.

Τελικά το ερώτημα παραμένει. Είναι ένας καλοκαιρινός «έρωτας» από αυτούς που κρατάνε όσο οι διακοπές και μετά μαζί με τα πρωτοβρόχια και τους αέρηδες του φθινοπώρου, πάνε περίπατο ή είναι ένας «έρωτας» που θα κρατήσει και θα εξελιχθεί σε «αγάπη»;

Σαφώς και στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι τόσο ειδυλλιακά και όμορφα.

Ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου όσο και αν φαντάζει μακρινός, είναι μία ανάσα και οι πολιτικές συμμαχίες σε ένα αβέβαιο γενικό  πολιτικό σκηνικό, είναι απαραίτητες. Με δεδομένο ότι κάποιοι σύμβουλοι του δημάρχου έχουν αποστασιοποιηθεί και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσέπελης και μερικοί άλλοι, ήδη συζητούν με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων για συμμετοχή τους ή όχι στα πολιτικά σχήματα που θα κατεβούν στις εκλογές που έρχονται, είναι λογικό και ο δήμαρχος να προσανατολίζεται σε πολιτικές συμμαχίες οι οποίες ίσως του φανούνε χρήσιμες και στην περίοδο της διοίκησης του δήμου αλλά και προεκλογικά.

Γέφυρες φιλίας λοιπόν σε ένα φίλο, ο οποίος στα θετικά του δημάρχου λέει ναι. Αγαπά την Ξάνθη με τον δικό του δυναμικό τρόπο και δεν είναι άλλος από τον Ι. Καμαρίδη.

Οι αγάπη των δύο ανδρών για την πόλη είναι δεδομένη άρα το ζητούμενο είναι το καλό της.

Θα τα καταφέρουν;