Ότι φτιάχνουμε μόνοι μας είναι πιο νόστιμο.

Μάθε να φτιάχνεις τις δικιές σου κρέπες και εντυπωσιάσε το στομάχι και τους φίλους σου.

Πείνασες;

Φτιάξε σπιτικές κρέπες και δώσε μια διαφρετική νότα στους γευτικούς σου κάλυκες ακόμα κι κάνεις δίαιτα. Για ακόμη πιο light αποτέλεσμα μπορείς αντί για γραβιέρα να βάλεις ένα κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών. Επίσης, θα σε βοηθήσει να βάλεις στα παιδιά σου (αν δεν έχεις, μην κομπλεξάρεσε) δελεαστικά πιάτα και να τα κάνεις να ξεχάσουν το fast food.

Υλικά
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
250 γρ μανιτάρια λευκά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι άνηθο
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (γραβιέρα)

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα αυγά (χτυπημένα), με το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο ρίχνουμε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι και το κουνάμε ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του. Το αφήνουμε 2 περίπου λεπτά να ροδίσει και με μια σπάτουλα το γυρίζουμε και από την άλλη, μέχρι να πάρει χρώμα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το χυλός.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια σα ζάρια.
Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια.
Όταν τελειώσουν τα υγρά στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το 1 φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις κρέπες με τη γέμιση και τις τυλίγουμε σε ρολό.
Τις τοποθετούμε σε πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Untitled XASAPIS 5