Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Πίσσα και φωτισμός λείπουν από το δρόμο. Ρίξτε κανένα φως στην «υπόθεση».

 

Έχω την ατυχία να οδηγώ μοτοποδήλατο και να είμαι αναγκασμένος να κινούμε στην ευθεία Ηλιουπόλεως και Πραξιτέλους.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε όλοι ότι «σλάλομ» κάνουν οι σκιέρ όταν κάνουν τις χιονοδρομικές τους καταβάσεις αλλά, σλάλομ στην Πραξιτέλους και πάνω στην άσφαλτο; «Σλάλομ» στην Ξάνθη για να αποφύγεις τα τραντάγματα από τις λακκούβες και πάνω στην άσφαλτο, ειλικρινά  δεν μου έχει ξανατύχει.

Τα εξογκώματα και οι λακκούβες, ενώ ο δρόμος φαίνεται ευθύς, είναι απερίγραπτα σε έναν δρόμο που έχει μεγάλο φόρτο από κίνηση.

Θα μπορούσε ίσως ο δήμος να κάνει κάτι εκεί και να τον περάσει ένα «χέρι» άσφαλτο, μιας και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο πάρθηκε η σχετική απόφαση και εγκρίθηκε το σχετικό κονδύλι ύψους 150.000 ευρώ αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Έβαλαν άσφαλτο στην αρχή, εκεί που συναντάται με την Περικλέους και μετά το άφησαν. Συνεχίστε το βρε παιδιά μη γίνουμε χαλκομανία σε κανένα όχημα μιας και ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης.

IMG_20160610_111517 Hlioypoleos

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

IMG_20160610_111710 praxitelous

Εκτός από τα παράπονα της γειτονιάς που καταγράψαμε για τα μπαλώματα του δρόμου που προέρχονται κυρίως από τα έργα της ΔΕΥΑΞ και τα μεταλλικά καπάκια από τα φρεάτια, οι κάτοικοι της περιοχής παραπονέθηκαν για τον ελλιπή φωτισμό σε ολόκληρο τον δρόμο κυρίως όμως, μπροστά  στην εκκλησία Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Εκεί, όπως μας έδειξαν οι κάτοικοι, κάποιοι έβγαλαν μπροστά από τον ναό τον στύλο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να βυθίσουν στο σκοτάδι την περιοχή γύρω από τον Ναό και φυσικά, επειδή κυκλοφορούν παιδιά, το κακό δεν αργεί να γίνει, τονίζουν με αγωνία οι κάτοικοι.

Καλό είναι ο Δήμος Ξάνθης να επιληφθεί της κατάστασης και να παρέμβει.