Τα πολυαναμενόμενα hot spots, σύμφωνα με την Δημοκρατική Συμπαράταξη,  λειτούργησαν μόνο για λίγες μέρες ως Κέντρα Υποδοχής. Από τις 20 Μαρτίου, χωρίς καμία προετοιμασία, λειτουργούν ως κέντρα κράτησης και προαναχωρησιακά κέντρα.  Καλλιεργούν την ανομία, την απόγνωση και την απελπισία. Δεν σέβονται ούτε τους πρόσφυγες ούτε τις τοπικές κοινωνίες.

Untitled ΑΡΘΡΟ

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα hot spots γίνονται πεδία μάχης.  Τα χτεσινά γεγονότα στην Λέσβο αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, ότι η προχειρότητα θέτει σε κίνδυνο τους πρόσφυγες αλλά και τη δημόσια ασφάλεια.  Ότι είναι μακριά από την Αθήνα αποκρύπτεται επιμελώς. Ο έλεγχος των σχετικών πληροφοριών θυμίζει άλλες εποχές.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση. Καμία επίσημη εκδοχή για το τι συνέβη χτες το βράδυ ούτε για το αν προτίθενται να λάβουν μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα. Ακριβώς όπως δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το τι συνέβη  στην Πέτρα Ολύμπου.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ζητήσει την εθνική συνεννόηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.  Έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της εθνικής γραμμής και την στηρίζει χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Η κυβέρνηση κρύβει συνεχώς την αλήθεια, παραπληροφορεί και αγνοεί κόμματα, τοπικές κοινωνίες και οργανώσεις δικαιωμάτων.

Παριστάνει ότι κυβερνά σε έναν εικονικό κόσμο που η ίδια δημιουργεί.

Ας σταματήσουν τα παιγνίδια με τη φωτιά πριν να είναι αργά.