Εμμέσως πλην σαφώς ο Σάββας Μελισσόπουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ξάνθη για όλους, μας λέει ότι η Ξάνθη μετά τις παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο, πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως από τον υπουργό εσωτερικών της κυβέρνησης ΝΔ, ο δήμιος Ξάνθης είναι στο έλεος του Μ. Τσέπελη δημάρχου Ξάνθης ο οποίος ελέγχει τις δύο επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής και έχει ένα υποβαθμισμένο Δημοτικό Συμβούλιο – γλάστρα – και σε αυτό έχει δίκιο αφου όλα τα «παιγνίδια» θα στήνονται στις επιτροπές όπο ο δήμαρχος έχει τον πρώτο λόγο.

Βέβαια ο Σάββας Μελισσόπουλος μας μπερδεύει λίγο. Ενώ από την μία θεωρεί ότι ο Μ. Τσέπελης θα λειτουργεί στο όνομα της «Δημοκρατίας» ανεξέλεγκτα και από την άλλη τονίζει ότι θα προσφέρει χείρα βοηθείας όταν του ζητηθεί.

Από ποιόν;

Από τον Μ. Τσέπελη ο οποίος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα δεν τον χρειάζεται αφού μπορεί να περνά όλες τις αποφάσεις – γιατί να καλέσει τον ίδιο και τους υπόλοιπους επικεφαλής των παρατάξεων για να βάλλουν πλάτη;

Άρα αντί οι επικεφαλής των παρατάξεων να κλαίνε απλά την μοίρα τους και να αναθεματίζουν την ύπαρξη ενός εκλογικού νόμου -έκτρωμα – και να τρέχουν σαν τα γατάκια σε κάθε κέλευσμα του Μ. Τσέπελη, καλό θα ήταν να οργανωθούν και σχηματίσουν μία συμπαγή αντιπολίτευση η οποία θα ερευνά όλες τις πτυχές των αποφάσεων του Μ. Τσέπελη και των στενών συνεργατών του και να στηρίξουν τους συνδημότες τους με το μόνο όπλο που έχουν. Την καταγγελία και να τους αφήσουν στην κρίση του λαού της Ξάνθης αντί να τρέχουν πίσω από τον Μ. Τσέπελη μήπως και κάνει χρήση του νόμου και τους βάλλει στο «κόλπο» και μοιραστούν κανένα οφίτσιο.