Τελικά έγινε αυτό που όλοι γνώριζαν ότι κάποια μέρα θα γινόταν.  Το Ποτάμι “Διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη”. Ήταν ένας κενός πολιτικός χώρος, υπήρχαν κενά στις σκέψεις των πολιτών και στήριξαν μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δεν είχαν καμία κοινή πολιτική φιλοσοφία, βρέθηκαν όλοι μαζί στον ίδιο χρόνο και στον ίδιο τόπο. Με αοριστίες στον πολιτικό τους λόγο που “έβγαζαν μάτι”. “Τρύπωσαν” στην Βουλή που όπως αποδεικνύεται από την πορεία των τελευταίων δεκαετιών είναι ένα χωνευτήρι ανίκανων ανθρώπων οι οποίοι ποτέ στην ζωή τους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έβαλαν “πενιά”. Το ίδιο έγινε και με το Ποτάμι. Δείγμα της λογικής του συνόλου των “παροικούντων την Ιερουσαλήμ”. Η ανακοίνωση του Ποταμιού το οποίο  προκειμένου να δικαιολογήσει την κενότητα του λόγου του, των πράξεών του και του μη υπαρκτού ιδεολογικού υπόβαθρου, “τα χώνει” στον παραιτηθέντα Χάρη Θεοχάρη προσπαθώντας να τον παρουσιάσει αρχομανή, ανεύθυνο και  λιγόψυχο θαρρείς όλοι οι άλλοι που είναι στον πολιτικό στίβο είναι κάτι διαφορετικό από τον παραιτηθέντα Θεοχάρη που δεν παραδίδει ούτε την έδρα. Δηλαδή νάχαμε να λέγαμε.
Α.Π.
Ανακοίνωση για την παραίτηση Χάρη Θεοχάρη
 

Την Άνοιξη του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ (γιατί ο Τσίπρας ήταν ανίκητος).

Τον χειμώνα του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ (γιατί το Ποτάμι πέφτει).

Την Άνοιξη του 16 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ (γιατί ο Μητσοτάκης ανεβαίνει).

Ενδιαμέσως στο συνέδριο προσπάθησε να μαζέψει υπογραφές για να διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήματος αλλά δεν τα κατάφερε.

Μας τρέλαινε λίγο όλους στο Ποτάμι με τις συνεχείς μετατοπίσεις του αλλά το υπομέναμε μέχρι που κατάντησε μια κουραστική ιστορία.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις μετά από καταγγελίες δεκάδων στελεχών ότι τους καλούσε να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη μιας νέας πολιτικής κίνησης! Αντί να έρθει και να απαντήσει στις καταγγελίες, μια ώρα μετά προτίμησε να φύγει από το Ποτάμι κρατώντας όμως την έδρα του Βουλευτή. Ήθη παλαιοκομματικά.

Και μια επιβεβλημένη διόρθωση. Οι βουλευτές αυτής της Βουλής δεν εκλέχθηκαν με σταυρό. Εκλέχθηκαν με λίστες. Λίστες οι οποίες κατατέθηκαν με βάση τον νόμο, από τον επικεφαλής του Κινήματος. Λίστες στις οποίες μετείχε με χαρά ο Χάρης Θεοχάρης. Και εδώ προκύπτει το απλό ερώτημα: αφού διαφωνούσε σφόδρα με την περυσινή πολιτική του κόμματος γιατί δέχτηκε να μπει στις λίστες; Για να μη χάσει την καρέκλα του βουλευτή; Και γιατί δεν παραδίδει τώρα την έδρα αφού συνεχίζει να διαφωνεί σφόδρα; Και να αρχίσει από το μηδέν μια νέα αρχηγική καριέρα.