Αν νομίζετε ότι τα ταπεινά δημητριακά και οι σπόροι πρέπει να περιορίζονται στο πρωινό, το ψωμί και τα κράκερ, η πεντανόστιμη αυτή συνταγή γεμάτη διακριτική γεύση και τραγανότητα, σίγουρα θα σας αλλάξει γνώμη και θα μαγέψει τις αισθήσεις σας.

Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

1. ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
250 ml (1 φλιτζάνι) νερό
125ml (½ φλιτζάνι) τρίχρωμη ή απλή κινόα
300 γρ. ψιλοκομμένο κουνουπίδι στον ατμό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
5 γρ. (¼ φλιτζάνι) άνηθος ψιλοκομμένος
280 γρ. φιλέτο σολομού, χωρίς πέτσα και κόκαλα
15 ml (1 κ.σ.) μουστάρδα με κόκκους
2,5ml (½ κ.γ.) ψιλό αλάτι
2,5ml (½ κ.γ.) τριμμένο λευκό πιπέρι
30ml (2 κ.σ.) χοντρό αλεύρι σίτου πιτυρούχο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2. ΚΡΟΥΣΤΑ
3 αυγά
30ml (2 κ.σ.) νερό
150γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
3. ΤΖΑΤΖΙΚΙ
340 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ αγγούρι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
5ml (1 κ.γ.) ξύδι από κόκκινο κρασί
15ml (1 κ.σ.) μέντα ψιλοκομμένη
πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τις ψαροκροκέτες, τοποθετήστε το νερό, με μια πρέζα αλάτι, σε ένα τηγάνι και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε την κινόα και αφήστε τα στη φωτιά για 15 λεπτά. Μην ξεχνάτε ποτέ να διαβάζετε τις οδηγίες για τον ακριβή χρόνο μαγειρέματος, αφού μπορεί να διαφέρει από πακέτο σε πακέτο. Στραγγίξτε.

Ανακατέψτε την κινόα, το κουνουπίδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Κόψτε σε μικρά κυβάκια το ψάρι και προσθέστε το στο παραπάνω μείγμα. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και σχηματίστε 8 ψαροκροκέτες. Σκεπάστε τις κροκέτες και αφήστε τις στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξουν.

Για να ετοιμάσετε την κρούστα, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και το νερό σε ένα μπολ. Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα ξεχωριστό μπολάκι.

Βουτήξτε την ψαροκροκέτα στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια στα αμύγδαλα. Επαναλάβετε για να έχετε διπλή στρώση κρούστας.

Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε τηγάνι με χοντρό πάτο. Τηγανίστε τις ψαροκροκέτες για 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Για το τζατζίκι, ανακατέψετε όλα τα υλικά και σερβίρετε τις ζεστές ψαροκροκέτες, με νεροκάρδαμο και μισοφέγγαρα λεμονιού.