Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, στις 7:30 μ.μ . η οποία περιλαμβάνει :

• Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο:
«Ζωτία- Ζώδκια- Ζώδια χρυσοπελετζημένη γη»
Μια έκθεση με φωτογραφίες του σήμερα και του χθες από την κατεχόμενη γενέτειρα μου την Ζώδια που ιδρύθηκε από Αχαιούς της Ζωτείας της περιοχής Μεγαλούπολης. Ταυτόχρονα θα προβληθεί σχετικό ντοκυμαντέρ.
Clipboard05
• Εκδήλωση με ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων και προβολή ταινίας με θέμα το εορτασμό:
«1ης Απριλίου 1955 την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955-59», για λευτεριά της Κύπρου και ένωση της με την Ελλάδα
• Απόδοση τιμής στον αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Βασιλείου. Το δεκαεξάχρονο τότε το 1957 παλικάρι που είχε το θάρρος και την τόλμη να τοποθετήσει βόμβες και να ανατινάξει 5 βρετανικά αεροπλάνα μέσα στη βάση τους το Ακρωτήρι. Έτσι επέφερε στην Αγγλία το μεγαλύτερο πλήγμα του αγώνα και της στοίχισε τότε το αμύθητο ποσό των 4,5 εκατομμυρίων λιρών.
• Δεξίωση με κυπριακά εδέσματα και ποτά.
Eoka_11
Η έκθεση και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Π των Καπναποθηκών» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Ομιλητές: Πηνελόπη Καμπάκη- Βουγιουκλή, καθηγήτρια της Γλωσσολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και
Ελένη Χατζηγεωργίου, Πολιτικός & Τοπογράφος μηχανικός, πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης .

Τις εκδηλώσεις τιμά με την παρουσία του και ο Κοινοτάρχης της Κάτω Ζώδιας Χριστάκης Καττιριτζής.
αφίσα σε εικόνα
Η έκθεση θα παραμείνει στην πόλη μας από τις 1η έως 14 Απριλίου. Οι εκδηλώσεις έχουν χορηγό επικοινωνίας το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης «Όμορφη Πόλη».
Ζώδια 2