Ο Δημήτρης Κουλούρης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της 3ης και τελευταίας ημέρας των χειμερινών αγώνων κολύμβησης, που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκααστάσεων, καθώς με χρόνο 2:11.20 στα 200μ. πρόσθιο έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ρου Λονδίνου.

Ο 25χρονος αθλητής του Παναθηναϊκού, που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς, δεν έκρυψε τη χαρά και την ανακούφισή του, αφού… «καιρό περίμενα μια τέτοια επίδοση και είναι στις δυνατότητές μου ακόμη καλύτεροι χρόνοι. Είχα αρχίσει να αγχώνομαι, καθώς το όριο δεν ερχόταν. Μπορούσε να έχει έρθει και την προηγούμενη εβδομάδα στο Βέλγιο, αλλά η κούρσα πήγε αργά».

Tην Κυριακή όμως ο Κουλούρης είχε την τύχη να έχει δίπλα του τον πολύ φορμαρισμένο Παναγιώτη Σαμιλίδη και αναμφίβολα ο συναγωνισμός τον βοήθησε.

Όπως παραδέχθηκε μάλιστα ο ίδιος «… κάποια στιγμή που ήμουν μπροστά στην κούρσα σκέφτηκα ότι αυτός πηγαίνει αργά κι όχι εγώ γρήγορα. Είναι παιχνίδια που κάνει το μυαλό. Τελικά όλα πήγαν καλά».