Μιλώντας για τον έλεγχο της αντιπολίτευσης του δήμου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την κοινωνική πολιτική του δήμου ο Αντιδήμαρχος Μ. Λομαβαρδέας μιλώντας στο ραδιόφωνο του super fm ανέφερε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να ρωτά την διοίκηση του δήμου γιατί αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος.
Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Λομβαρδέας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί μία κοινωνική δομή του δήμου στο Δροσερό όπου εξυπηρετούνται 80 οικογένειες και 170 παιδιά.
Η δομή προσφέρει τα απαραίτητα όπως ρούχα και στηρίζει την ενισχυτική διδασκαλία που γίνεται καθώς και την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.
Ο θεσμός όπως ανέφερε, απασχολεί πέντε υπαλλήλους που υπερβάλλουν εαυτόν.
Μίλησε για το έργο της κοινωνικής πρόνοιας η οποία στηρίζει τους έχοντες ανάγκη όπου η βοήθεια των εργαζομένων στους αδύναμους συμπολίτες μας κυρίως τους αναλφάβητους, είναι τεράστια.
Μιλώντας για τα βιβλιάρια απορίας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέφερε ότι ο αριθμός στον νομό Ξάνθης αγγίζει τις 5000 άτομα.
Κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα επισιτισμού το χαρακτήρισε φιλόδοξο και για το 2017 προγραμματίζεται να απορροφηθεί το ποσόν των 4εκ. ευρώ.
Τέλος ανέφερε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ξάνθης προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος στήριξης από την πλευρά του δήμου της τράπεζας της αγάπης και του κοινωνικού φαρμακείου και ιατρεία της Ιεράς Μητροπόλεως.