Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί, στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη (Βασ. Σοφίας 12), η Τελετή Αναγόρευσης του Δρ Αρχιτέκτονα Mηχανικού – Καθηγητή Δ.Π.Θ. κ. Χρήστου Γ. Αθανασόπουλου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ο τιμώμενος, παράλληλα με την πολυεπίπεδη επαγγελματική του δραστηριότητα ως αρχιτέκτων μηχανικός (ειδικευμένος στην αρχιτεκτονική των θεατρικών χώρων), προσέφερε επί σειρά ετών (1977-2005) και από πολλές θέσεις τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Ως Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, ως Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, ως Πρύτανης και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου και, κυρίως, ως ο εισηγητής, ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (έναρξη λειτουργίας το 2009), το οποίο σήμερα τον τιμά.
Τον τιμώμενο θα προσφωνήσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Α. Καραμπίνης, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Καθηγητής κ. Χ. Καραγιάννης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Καθηγητής κ. Π. Κόκκορης.
Τον Έπαινο του τιμώμενου, με αναφορά στο ευρύ έργο του, θα εκφωνήσει η Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών κυρία Ε. Αμερικάνου.