Υλικά
700 γρμ. πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
50 γρμ. σταφίδες
50 γρμ. καρύδια, χοντροκομμένα
70 γρμ. ζάχαρη
10 γρμ. κανέλα
60 γρμ. μπισκότα αλεσμέν
75 γρμ. βούτυρο λιωμένο
4 φύλλα κρούστας
βούτυρο για το άλειμμα των ρολών του στρούντελ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Απλώνετε ένα φύλλο ζύμης με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας και αλείφετεμε το ¼ του λιωμένου βούτυρου και απλώνετε το ¼ από το τριμμένο μπισκότο.Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και επαναλαμβάνετε τη διαδικασί
Κατά μήκος της μακριάς πλευράς απλώνετε το μισό μείγμα του αχλαδιού, αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση από όλες τις άκρες της ζύμης. Διπλώνετε τις δύο μακριές πλευρές του φύλλου για να σφραγίσετε τη γέμιση και τυλίγετε σφιχτά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξετε και δεύτερο ρολό. Με πινέλο, αλείφετε τα στρούντελ με λιωμένο βούτυρο. Χαράσσετε διαγώνια ανά 3 εκ. την επιφάνεια ώστε να σχηματίσετε 4 κομμάτια σε κάθε ρολ
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C, για 25 λεπτά περίπου.Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, πριν το κόψετε.