Γνωρίζεται ότι την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελλην. Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας και συγκεκριμένα με τον Διευθυντή της Δ.Α. Δράμας Α/Δ κ.ΚΑ΄Ι΄ΠΑΚΗ Γεώργιο, τον Υποδιευθυντή της Δ.Α. Δράμας Α/Υ κ.ΣΕΡΤΗ Αθανάσιο, τους Διοικητές και Υποδιοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού και άλλους αξιωματικούς.
Κατά τη συνάντηση (12.00΄) έγινε πλήρης και αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ. και Γ΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Α/Α΄ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ Αναστάσιο, για όλα τα τρέχοντα συνδικαλιστικά ζητήματα και τις διεκδικήσεις μας ως κλάδος εργαζομένων, που έχει θιγεί περισσότερο από την λαίλαπα των μνημονίων και την οικονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν οι επιμέρους προβληματισμοί των τοπικών μελών της Ένωσης αναφορικά με τα ζητήματα της ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών, της επικείμενης αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας μας σε πανελλαδικό επίπεδο, το ασφαλιστικό των «ενστόλων», τις διατάξεις του υπό κατάρτιση νέου βαθμολογίου των Αξιωματικών καθώς και με τα άλλα θέματα που τους απασχολούν, ενώ λάβαμε γνώση των ειδικότερων ζητημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Διεύθυνσης, σε σχέση με την εγκληματικότητα και τις ενέργειες που σχεδιάζουν, με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή της.
ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ (1)
Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε συνάντηση (13.00΄) με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ.ΠΑΤΑΚΑΚΗ Ανάργυρο, όπου συζητήθηκαν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αξιωματικοί της Αστυνομίας καθώς οι Αστυνομικές Υπηρεσίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, τα ποικίλα θεσμικά ζητήματα του προσωπικού, τα προβλήματα της καθαριότητας των υπηρεσιών-αστυνομικών καταστημάτων, λόγω της λήξης των συμβάσεων των συμβεβλημένων συνεργείων καθαρισμού σε πανελλαδικό επίπεδο και του δαιδαλώδους διαγωνισμού και το ζήτημα της μεταστέγασης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας στο νέο παραχωρηθέν οίκημα επί της οδού 1ης Ιουλίου στη Δράμα. Επίσης μεταφέραμε τις ευχαριστίες των μελών μας ως θεσμικοί τους εκπρόσωποι, για την άψογη συνεργασία των υπηρεσιών μας με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και την καθοριστική συμβολή του κ.Αντιπεριφερειάρχη ειδικότερα στην επίλυση πολλαπλών καθημερινών θεμάτων. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα συνεχίσει αμείωτα να στηρίζει το σημαντικό έργο των αστυνομικών, επαινώντας την προσφορά του Σώματος στην κοινωνία και ότι θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός των προσπαθειών μας, συμμεριζόμενος παράλληλα τις έντονες ανησυχίες μας, ένεκα των συνεχόμενων μειώσεων των μισθών μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης υποδέχθηκε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης. Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ & Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, κ. Περικλής Γκουλιαμάς, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Α, , κ. Βασίλειος Στογιαννίδης, Β΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Α., κ. Άγγελος Παπαθεμελής, Γενικός Γραμματέας της Ε.Α., κ. Πέτρος Δεμερτζίδης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ε.Α., κα. Κλεονίκη Σαντόλη, Μέλος της Γραμματείας Γυναικών της Ε.Α.και ο κ. Πέτρος Ντεληγιάννης, Μέλος της Γραμματείας Ανθυπαστυνόμων της Ε.Α.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και θέματα υποδομών.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών κ. Δραγουδάκης, επισήμανε την ιδιαίτερη συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στο θέμα της στέγασης και τη μεταφορά της Αστυνομίας σε δημόσιο κτίριο. Επίσης τόνισε πως η τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από το πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, στέκετε δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των Αστυνομικών και κατά συνέπεια σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης από πλευράς του δήλωσε “Είναι ανάγκη η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που καθημερινά βρίσκονται εκτεθειμένοι μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον και δύσκολες συνθήκες εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την βοήθεια της Π.Ε. λύθηκε ένα πρόβλημα πολλών ετών που αφορούσε τη στέγαση της ΕΛ.ΑΣ. Όπως σημαντική ήταν και η συνεισφορά των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, οι όποιοι προέβησαν στη σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα και διευκολύνοντας έτσι την τελική δημοπράτηση του έργου”.