Ο κ. Φίλης σε Συνέντευξη Τύπου για τα θέματα Παιδείας, λίγο πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες έλεγε ότι «δεν θα μπλέξουμε τους βοσκούς με τα νομοσχέδια για την παιδεία».

Απέσυρε μετά από τη δική μας πίεση τις τροπολογίες για θέματα Παιδείας από τις Επιτροπές συζήτησης του εν λόγω νομοσχεδίου.

Συνεπής, όμως, στα ψέματα και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πέρασε αιφνιδιαστικά από το παράθυρο στην Ολομέλεια της Βουλής τις τροπολογίες για τον τρόπο επιλογής διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συμπερασματικά λοιπόν, ο κ. Φίλης ενδιαφέρεται μόνο για την πλήρη κομματικοποίηση της Εκπαίδευσης και αδιαφορεί παντελώς για τη συναίνεση στα μείζονα ζητήματα του χώρου.

Ποιο άλλο συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί από τις ενέργειές του, τη στιγμή που έχει απευθύνει πρόσκληση για Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία;

Πρέπει να μας ξεκαθαρίσει ο κ. Φίλης, αν επιθυμεί πραγματικά τον διάλογο, τον σέβεται και περιμένει να εξαχθούν από αυτόν χρήσιμα συμπεράσματα ή τελικά αυτός του επιβλήθηκε, τον θεωρεί προσχηματικό, με αποτέλεσμα να φέρνει σκόρπιες τροπολογίες σε διάφορα νομοσχέδια για να τον ακυρώσει.

Το να προσδοκά, όμως, τη συμμετοχή κομμάτων, κοινωνικών φορέων, μαθητών , καθηγητών και γονέων για να δώσουν το «κοινωνικό περιτύλιγμα» που χρειάζεται σε ειλημμένες αποφάσεις δείχνει πολιτικό θράσος.