3 Δεκέμβρη. Όλοι στην απεργία
Προσυγκέντρωση 10:00 π.μ. Πλατεία Ελευθερίας
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις επιταγές κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ προχωρά στην ισοπέδωση του ασφαλιστικού, υλοποιώντας με γοργούς ρυθμούς το 3ο Μνημόνιο.
Φοβούμενη την οργή των εργαζομένων αναζητά στήριξη στην αστική αντιπολίτευση, η οποία υποκριτικά αλλά και προκλητικά «αποστασιοποιείται», ενώ είναι αυτή που πρωτοστάτησε σε όλα τα Μνημόνια.
Η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης του συστήματος που μας οδηγεί σε κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Στην ουσία ξεθεμελιώνει ότι έχει απομείνει από τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, καθιστά την σύνταξη ατομική υπόθεση, περιορίζει την ευθύνη του κράτους στην παροχή ενός ελάχιστου προνοιακού επιδόματος 382 ευρώ, οδηγεί σε αυξήσεις εισφορών και σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων.
Το δικαίωμα στη σύνταξη και στην ασφάλιση είναι καθολικό. Είναι δικαίωμα όλων μας να μη δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε. Δεν το παζαρεύουμε, δεν το απεμπολούμε.
Το υπερασπιζόμαστε, το διεκδικούμε, το διευρύνουμε, το κατοχυρώνουμε με αγώνες. Έτσι όπως το κατακτήσαμε. Στο πεδίο της πάλης και της αντιπαράθεσης. Με αγωνιστικά, ταξικά σωματεία. Με απεργίες και διαδηλώσεις.
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
 ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ