Υλικά:

1 λάχανο, μέτριο σφιχτό
1 κιλό κιμάς από μοσχαράκι γάλακτος

1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
50 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
3 αβγά
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
λίτρο ζωμός από κρέας ή κρεατόσουπα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
2 λεμόνια, ο χυμός
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

1. Ζεματίζετε το λάχανο σε νερό που βράζει και χωρίζετε τα φύλλα του. Στη συνέχεια ανακατεύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε κάθε φύλλο λάχανου μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα του κιμά.
2. Τυλίγετε καλά, κλείνοντας τη γέμιση μέσα στα λαχανόφυλλα και στρώνετε τους ντολμάδες σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο σε μια στρώση στην κατσαρόλα. Τους σκεπάζετε καλά με ένα πιάτο για να μη διαλυθούν στο βράσιμο, προσθέτετε τον ζωμό κρέατος, το βούτυρο και το ελαιόλαδο, και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 40΄-50΄.