Όπως μας είπε ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης ο λόγος που έγινε ένας μεγάλος χαμός κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στα Άβδηρα, ήταν οι εφημερίδες.
Η διοίκηση του δήμου είπε να αυξήσει τις συνδρομές κατά 2000 ευρώ στις εφημερίδες της Ξάνθης και μάλιστα όπως είπε ο ίδιος μέσα σε έναν προυπολογισμό 12,5 εκ. ευρώ θα μπορούσε να στηριχθεί ο τοπικός τύπος.
Ο Β. Τσολακίδης αντέδρασε, σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Αβδήρων τα”πήρε” και έγινε ένας χαμός με τον Β. Τσολακίδη να απειλεί τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο ότι θα τον πάει στα δικαστήρια γιατί τον προσέβαλε και τον έβρισε πήρε τους συμβούλους του και έφυγε.
Δίδαγμα πρώτον: Κακώς βρίζονται στα δημοτικά συμβούλια. Εκεί όλοι είναι γιατί εκπροσωπούν τους συνδημότες τους και σίγουρα αυτό δεν θα τους αρέσει. Δεν μπορείς να αποφασίζεις εν θερμώ.
Δίδαγμα δεύτερο: Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή και ο Β. Τσολακίδης όταν είχε την διοίκηση του δήμου μπήκε στην διαδικασία να στηρίξει άν όχι όλα τα μέσα έστω κάποια φιλικά Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει ο Τσιτιρίδης τότε που ήταν στην αντιπολίτευση να αρχίζει και αυτός να φωνάζει;
Τέλος να πούμε ότι τα πράγματα για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι δύσκολα και σχέδιο της κυβέρνησης είναι να τα φιμώσει με τους νόμους που φέρνει για ψήφιση.
Αλήθεια αυτήν την πολυφωνία θέλουν στην τοπική αυτοδιοίκηση; Αυτή την δημοκρατία;
Αρκεί βέβαια και ο κ. Τσιτιρίδης να μην “σπρώχνει” την στήριξη σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης όπως συνηθίζεται στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Το δημόσιο χρήμα θα πρέπει να κατανέμετε σε όλους και δίκαια. Διαφορετικά δεν πρέπει να έχει την δυνατότητα κάποιος που δεν σέβεται την δημοκρατία να κατανέμει αυτά τα κονδύλια όσα και αν αυτά είναι. Έστω και 1 ευρώ.