ΚΟΥΒΕΝΤΑ «ΕΦ ΟΛΗΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΝΗ

Παράνομο κρίνει τον ανασχηματισμό που έκανε ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ Δ. Μπένης, υποστηρίζοντας ότι ο Καλλικράτης επιβάλλει τον ανασχηματισμό κάθε 2,5 χρόνια.
Στην συνέχεια ζητά τον λόγο και την ενημέρωση από την πλευρά του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους λόγους οι οποίοι υποχρέωσαν τον δήμαρχο να κάνει αυτές τις αλλαγές στο σχήμα της διοίκησης, κάνοντας αναφορά στον νόμο Καλλικράτη ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σαφέστατος και λέει σε ποιες περιπτώσεις αντικαθίστανται οι Αντιδήμαρχοι.
«Αυτοί είναι πειραματισμοί» είπε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει λέγοντας ότι η Ξάνθη δεν τους αντέχει και διερωτώμενος σημείωσε. Πότε αυτοί οι άνθρωποι θα μάθουν και θα προσφέρουν στην δουλειά; Πότε θα κριθούν από την αντιπολίτευση και τους δημότες όταν αλλάζουν κάθε ένα χρόνο;
Ξεκαθάρισε ότι την κύρια ευθύνη έχει ο δήμαρχος Ξάνθης και σίγουρα έκανε τις αλλαγές για να ξεκαθαρίσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.
Επίσης καυτηρίασε το γεγονός ότι τον Παπασταματίου τον αναπληρώνει ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης. «Πότε θα έρθει ο Παπαδόπουλος από την Σταυρούπολη να αντικαταστήσει τον Παπασταματίου αν συμβεί κάτι»; Δηλώνοντας ταυτόχρονα, ότι θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει κάποιος από τους αντιδημάρχους της πόλης.
Καυτηρίασε την συμπολίτευση λέγοντας ότι οι δρόμοι δεν έχουν σήμανση και τα παράπονα των πολιτών είναι πολλά.
Κατηγορώντας την δημοτική αρχή για έλλειψη κοινωνικής πολιτικής ανέφερε ότι άλλο η Προνοιακή Πολιτική που αυτή γίνεται από την Κεντρική Διοίκηση και απλά ο δήμος κάνει την αγγαρεία και άλλο δημοτική κοινωνική πολιτική όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικό ιατρείο κ.λ.π.
Η καθημερινότητα χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο μηδενικό και όσο για την ανακύκλωση λείπει η ενημέρωση των συνδημοτών.
Πρότεινε στον δήμο προκειμένου να ελέγχεται η επιθετικότητα των αδέσποτων, να υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης ταΐστρες και ποτίστρες όπως γίνεται σε άλλους δήμους.
Απαντώντας στο ερώτημα αν προτίθεται στις επόμενες εκλογές να συμπράξει με την κοινωνία δημοτών και συμπεριλαμβάνοντας τον κ. Τσέπελη σε αυτόν τον κοινό πολιτικό σχηματισμό, απάντησε. «Η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός. Ο κόσμος μας ψηφίζει για να είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο για να κάνουμε τις προτάσεις και να καλυτερεύσει η καθημερινότητα και η ζωή των συνδημοτών μας».