Με κάλεσμα σε όλες τις εργαζώμενες ομάδες οι δάσκαλοι διατρανώνουν την αντίθεση τους στις πολιτικές της κυβέρνησης και τών δανειστών και καλούν όλους σε διαρκή αγώνα και αντίσταση.

Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια
Συλλαλητήριο 7 Νοέμβρη
Γενική απεργία 12 Νοέμβρη

Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια και συνεχίζει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας. Υπέγραψε το μονομερές δικαίωμα στους δανειστές να αυξάνουν τα μέτρα κατά το δοκούν ανά τρίμηνο, ενώ η ίδια δεσμεύεται να θέτει στην έγκριση των «Θεσμών» κάθε ενέργεια της, ώστε να διαπιστώνεται αν συνάδει με την επίτευξη των στόχων τους.
Ο κατάλογος των «προαπαιτούμενων» που ψηφίστηκαν, το τρίτο μνημόνιο, το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» και ο επερχόμενος νόμος για το ασφαλιστικό, αν επιτρέψουμε να περάσουν, θα ολοκληρώσουν την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας και θα διαμορφώσουν μια ριζικά διαφορετική κατάσταση, όπου το δικαίωμα στην σύνταξη και την περίθαλψη θα είναι άπιαστο όνειρο για μεγάλα τμήματα εργαζομένων (ιδιαίτερα των νέων), ενώ η σύνταξη θα είναι ένα πενιχρότατο βοήθημα για τα πολύ βαθιά γεράματα.
Η συνέχιση και η επιβολή νέων φόρων σε βάρος των εργαζομένων, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η ραγδαία προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων (λιμάνια, ΟΔΙΕ, αεροδρόμια, ενέργεια κλπ), η επερχόμενη επίθεση για τα κόκκινα δάνεια και την κατοικία, η μόνιμη κινητικότητα και αξιολόγηση στο δημόσιο αλλά και το νέο μισθολόγιο που έρχεται, είναι τα στοιχεία της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και θα αποτελέσουν νέα λαιμητόμο για τις αμοιβές και τους όρους εργασίας και διαβίωσης.
Το 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο απορυθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση με την υλοποίηση των αναδιαρθρώσεων ΕΕ- ΟΟΣΑ, αλλά και με εφαρμογή των προηγούμενων νόμων του «νέου σχολείου» της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου.
Οκτώβρης με χιλιάδες κενά, μηδενικούς μόνιμους διορισμούς, περαιτέρω μείωση των χρημάτων των σχολικών επιτροπών. Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας μιλά για εθελοντισμό και θέτει ως θέμα διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες την αξιολόγηση και την αύξηση ωραρίου, ενώ το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που ξεκινά το πηγαινέλα για έγκριση στις Βρυξέλλες, προβλέπει μείωση δαπανών για την παιδεία.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από τον αγώνα και τη σύγκρουση
Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από συντονισμένους μαχητικούς αγώνες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, τις συλλογικότητές τους, μπορούν να αναστρέψουν την βάρβαρη αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.
Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καλή εκδοχή και καλός τρόπος εφαρμογής των Μνημονίων.
Τώρα πρέπει να σηκώσουμε τους αγώνες ενάντια στα μέτρα που ψηφίζονται, ενάντια στα μνημόνια, παλιά και νέα, ενάντια στην απόδοση όλου του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. O δρόμος της εξυπηρέτησης του Χρέους, ο δρόμος της υποταγής στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ο δρόμος των Μνημονίων ΔΕΝ είναι μονόδρομος αλλά δρόμος καταστροφής για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ:
Καλούμε τους, τις εργαζόμενους, -ες της Ξάνθης, τους άνεργους και τις άνεργες, τη νεολαία της πόλης μας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα κοινωνικής λεηλασίας. Τους καλούμε στην οργάνωση ενός κινήματος ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών. Τους καλούμε σε παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στα μνημονιακά μέτρα διάλυσης και φτωχοποίησης το Σάββατο 7 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ.