Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε τις τελευταίες 24 ώρες αεροπορικές επιδρομές εναντίον εννέα στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), συνεχίζοντας τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αεροσκάφη Su-34, Su-24M και Su-25 πραγματοποίησαν 25 εξόδους που στόχο είχαν να «αποδιοργανώσουν την ιεραρχία (του ΙΚ) και να πλήξουν την επιμελητεία των τρομοκρατών».

Έτσι, βομβαρδιστικά Su-24M κατέστρεψαν «μία θέση διοίκησης του ΙΚ» στη Ραστάν, στην κεντρική επαρχία Χομς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην κοινότητα Ταλμπισέ, 25 χλμ. νότια της Χομς, τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν «τρεις στόχους», δύο αποθήκες πυρομαχικών και έναν κόμβο επικοινωνιών, ενώ μία θέση διοίκησης επλήγη επίσης στην Μπέιτ Μνέινεχ, στην επαρχία Λαττάκειας (δυτική Συρία), ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Καταδιωκτικά Su-25 έπληξαν, εξάλλου, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Τζισρ αλ-Σούγουρ, στην επαρχία Ιντλέμπ (βορειοδυτική Συρία), καταστρέφοντας μία αποθήκη πυρομαχικών και τεθωρακισμένα οχήματα.

Η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε επίσης την Τζαμπάλ αλ-Κομπέ, πάντα στην επαρχία Ιντλέμπ, και κατέστρεψε «τρία στοιχεία πυροβολικού και μία αποθήκη εκρηκτικών».

Και σε μία «δασώδη» περιοχή, κοντά στην Ιντλέμπ, οι Ρώσοι έπληξαν μια καμουφλαρισμένη βάση όπου βρίσκονταν περίπου τριάντα οχήματα, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης Τ-55 που αποσπάστηκαν από τον συριακό στρατό.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ