Γράφει ιστορία στο Σομπατέλι η εθνική πόλο εφήβων. Τα αγόρια του Δημήτρη Κραβαρίτη προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νικώντας με 9-8 τη Σερβία στον ημιτελικό. Αντίπαλος της εθνικής εφήβων την Κυριακή επί ουγγρικού εδάφους (19/8) με στόχο το χρυσό μετάλλιο η Ισπανία, η οποία απέκλεισε με 12-11 την Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 4-2, 1-1

Αν και η Σερβία προηγήθηκε με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο έχοντας πρωταγωνιστή τον Ράντοβιτς και ανέβασε τη διαφορά στα 2 γκολ στην πρώτη επίθεση της 2ης περιόδου με τον Κρίστιαν Σουλτς, η εθνική αντέδρασε με γκολ του Παπανικολάου για το 3-2.

Ακολούθησαν τέρματα από Σουλτς και Δήμου για το 4-3, ενώ ο Στανόγεβιτς έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων εκ νέου στους Σέρβους. Στο τέλος του α΄ μέρους, ο Χαλυβόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 5-4.

Ο Δήμου ήταν αυτός που πέτυχε την ισοφάριση 5-5, με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου. Οι Σέρβοι ήταν σκληροί και με δύο τέρματα από τους Αρσένιε και Πέταρ Μίτροβιτς ξέφυγαν και πάλι (7-5).

Η Ελλάδα απάντησε, όμως με δύο γκολ του Καλογερόπουλου και ένα του Μπράιμε και προσπέρασε για πρώτη φορά με 8-7 στην εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της 4ης περιόδου, ήταν ο Χαλυβόπουλος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 9-7. Ο Πέταρ Μίτροβιτς μείωσε σε 9-8, αλλά η εν συνεχεία η Σερβία δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση.

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Παπανικολάου 2, Δήμου 2, Χαλυβόπουλος 2, Καλογερόπουλος 2, Μπράιμε 1

ΣΕΡΒΙΑ: Ράντοβιτς 2, Σουλτς 2, Στανόγεβιτς 1, Α. Μίτροβιτς 1, Π. Μίτροβιτς 2

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ