Η πιο κρίσιμη μέρα για την πρόκριση ή όχι της εθνικής μας ομάδας στο Μουντιαλ έφτασε. Και το χειρότερο είναι πως πλέον δεν εξαρτάται από τους διεθνείς μας, το αποτέλεσμα.

Η πιο κρίσιμη ώρα για την προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2018 έφτασε. Απλά αυτή τη φορά, δεν εξαρτώνται από εμάς τα πράγματα. Είμαστε στην δύσκολη θέση της αναμονής. Εξαρτώνται από τις ορέξεις των Βελγίων! Πρεμιέρα και για την ελληνική Καλαθοσφαίριση!

Τα είδαν τα νέα για τις Νόμιμες Εταιρείες στην Κύπρο .

Σάββατο κι αποβράδο λοιπόν, θα ξέρουμε “τι μέλλες γεννήθηκαν” με την εθνική μας ομάδα. Η Ελλάδα παίζει στην Κύπρο (21:45) με στόχο την νίκη και μόνο την νίκη. Για να έχουμε όμως ελπίδες προαγωγής – θα πρέπει να είχαμε δύο ώρες πριν, στις 19:00, το Βέλγιο να μην παρουσιαστεί αδιάφορα – μέσα στη Βοσνία και να μην χάσει. Αν οι Βόσνιοι κερδίσουν τους Βέλγους, το “πανηγύρι” τελειώνει και η εθνική μας μέρα εκτός από την μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού. Αν οι Βέλγοι δε χάσουν, τότε πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα στην Κύπρο. Τόσο απλά. Σε άλλο μάτς της ομάδας, το Γιβραλτάρ υποδέχεται την Εσθονία. Περνάει στα “ψιλά” το μάτς αυτό.

Τα παιχνίδια έχουν και άλλα δύο ομάδες. Στον πρώτο όμιλο, οι τρεις “δυνατές” ομάδες, η Γαλλία, η Σουηδία και η Ολλανδία παίζουν με τις τρεις “άσχημες” Βουλγαρία, Λουξεμβούργο και Λευκορωσία αντίστοιχα. Οι Γάλλοι είναι με το “ενάμισμα πόδι” στη Ρωσία και πρέπει απλά να επιβεβαιώσουν την πρώτη τους θέση. Οι Σουηδοί (16β) και οι Ολλανδοί (13β), θα παίξουν τελευταία αγώνα για τη δεύτερη θέση. Αν όμως οι Σουηδοί κερδίσουν το Λουξεμβούργο με περισσότερα γκολ, από όσα θα κερδίσει η Ολλανδία της Λευκορωσίας (ή μάλιστα ίδια), τότε οι Ολλανδοί θα χρειαστούν ένα “θαύμα” τελευταίο αγώνα για να περάσουν ως δευτερόλεπτα.

Τέλος, στην δεύτερη ομάδα, έχουμε και τα τρία παιχνίδια με τα δύο από τα τρία να έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα και το τρίτο να είναι αδιάφορο. Η πρωταθλήτρια της Ελβετίας υποδέχεται τη Βουλγαρία και θέλει την νίκη να προχωρήσει αργότερα στην αγωνιστική της να υπερασπιστεί τη θέση της. Η πρωταθλήτρια της Ευρώπης, η Πορτογαλία θα πάει στην Ανδόρα με σκοπό να ξεπεράσει εύκολα και να υποδεχθεί τελευταία αγώνα στην Ελβετία για το ντεμπούρι της προκρισης. Σε άλλο μάτς της ομάδας, το πιο αμφίρροπο από τα τρία, αλλά και το πιο αδιάφορο βαθμολογικό, οι Νησιά Φερόε υποδέχονται το βράγκο, τη Λετονία.

Αλλάζουμε αθλημα. Πάμε στο μπάσκετ όπου έχουμε τζάμπολ στην ελληνική Καλαθοσφαίριση! Πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος. Πρώτη από τους μεγάλους, έρχεται στη μάχη η ΑΕΚ απέναντι στα Τρίκαλα. Τον ίδιο χρόνο παίζουν, Γ.Σ. Λάρισας / Φάρος – Πανιώνιος και Κολοσσός – Ρέθυμνο. Λίγα ώρες αργότερα παίζει ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία απέναντι στην Προμηθέα Πατρών.