Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Παναγιώτη Πριστούρη, της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, των Δήμων Ξάνθης-Αβδήρων και Τοπείρου, της Τροχαίας Ξάνθης καθώς και όλων των εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, ενόψει της 3ήμερης Γιορτής της Ποδηλασίας στον Νομό Ξάνθης, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Elite Ανδρών & Γυναικών στις 23,24 και 25 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση – συνέντευξη στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Π.Ε. Ξάνθης την Τετάρτη το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του Πήγασου χαρακτήρισε την προσπάθεια σαν μια προσπάθεια όλης της πόλης αφού στην Ξάνθη θα έρθουν από 250 έως 400 άτομα στις 23, 24 και 25 Ιουνίου.

Κάνοντας αναφορά στην διοργάνωση, ανέφερε ότι είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας όπου οι Εθνικοί προπονητές που θα βρίσκονται στην Ξάνθη, θα επιλέξουν τους καλλίτερους για τις Εθνικές Ομάδες.

Χαρακτήρισε τον ΠΗΓΑΣΟ σαν ένα από τους ποιο ενεργούς ποδηλατικούς συλλόγους Ελλάδος.

Ευχαρίστησε την Αντιπεριφέρεια για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης σημειώνοντας την ανταποδοτικότητα αυτής της ενέργειας.

Ευχαρίστησε τους όμορους δήμους Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζγναφέρης έκανε λόγο για το οφέλη της τοπικής κοινωνίας αλλά και την ανάσα για τους επαγγελματίες σημειώνοντας ότι είναι πάντοτε δίπλα σε αυτές τις αθλητικές εκδηλώσεις πανελληνίου ενδιαφέροντος.

Στην παρέμβαση του ο κ. Κολάρος ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο είναι ικανοποιημένο που έκανε δωρεάν την κυκλοφοριακή μελέτη όπου συμπεριέλαβε και τους εθελοντές.

Ο Σ. Μωραΐτης πρόεδρος του ΕΒΕ συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη για την αμέριστη συμπαράσταση του τονίζοντας ότι από την παρουσία του αθλητικού κόσμου τα οφέλη των επαγγελματιών της πόλης θα είναι μεγάλα.

Τέλος ο Κ. Ζαγναφέρης ζήτησε μέσω του ΕΒΕ και της Ομοσπονδίας οι καταστηματάρχες της πόλης να βάλουν την αφίσα.