ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Με ομόφωνο ψήφισμα υπέρ των υπαλλήλων του ΙΓΜΕ ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης, όπου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η επιθετική συμπεριφορά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Ξυνίδη, όξυνε τα πνεύματα και προκάλεσε τον εκνευρισμό στο Σώμα, σχεδόν σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και που παρόλο που στις περισσότερες τοποθετήσεις του στα θέματα που ακολούθησαν είχε δίκιο, η επιθετική του συμπεριφορά τον αδίκησε.

Παρόντας και ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ Δ. Μπένης ο οποίος παρακολούθησε με αμηχανία και νευρικότητα την συνεδρίαση.

Έκπληξη ο Γιάννης Τσεγγελίδης που ήταν παρόντας, προφανώς ως αρχηγός της παράταξης.

Πολλά διαδικαστικά θέματα πέρασαν ομόφωνα και το παιγνίδι των εντυπώσεων παίχτηκε για μία ακόμη φορά με πρωταγωνιστές τον Θ. Ξυνίδη και τον Ν. Ανταμπούφη.

Ο Χ. Μούρκας και Μ. Τσέπελης απόντες και η Πυρνάρη ψήφησε λευκό σε σημαντικό θέμα της συζήτησης.

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος έχασε για λίγο την μπάλα με μία παράταση ολοκλήρωσης παραλαβής έργου με προηγούμενη ημερομηνία και κλήθηκε η κ. Μανά να πει στο Σώμα ότι εφ όσον αποφασίζει αυτό (το Σώμα) ας αποφασίσει παράταση ημερομηνίας για μετά την συνεδρίαση. (πνιγμός σε μία κουταλιά νερό).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΙΓΜΕ που παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είναι στο ίδιο έργο θεατές, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Πάγκαλου, πρώην υπουργού ο οποίος τα ευρήματα του ΙΓΜΕ ήθελε να τα δώσει προς εκμετάλλευση σε «κολλητούς». Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και από τότε (2010), μπήκαν στην μαύρη λίστα. Όπως ανέφερε από την αρχή του έτους δεν ήρθε καμία χρηματοδότηση και κινδυνεύουν να σταματήσουν σοβαρά ερευνητικά έργα σημειώνοντας ότι έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι δύο μήνες.

Σφοδρότατη επίθεση δέχτηκε από τον Θ. Ξυνίδη η υπηρεσιακή παράγοντας η οποία έκανε την εισήγηση για το γνωστό θέμα που αφορά  συγκεκριμένο κατάστημα καφέ μπαρ στην «παραλία», ιδιοκτησίας δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης που διεκδικεί των εξωτερικό χώρο για να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα, όπως το έπραττε γι πολλά χρόνια.

Η λεκτική επίθεση του Θ. Ξυνίδη κατά της υπηρεσιακής παράγοντα, προκάλεσε την επέμβαση της νομικής συμβούλου του δήμου όπου  χαρακτήρισε την όλη στάση του κ. Ξυνίδη επίθεση προς το πρόσωπό της.

Η μαχητική νομική σύμβουλος των επαγγελματιών, δικηγόρος από την Αλεξανδρούπολη, τόνισε επανειλημμένα ότι δεν άλλαξε κάτι από το 2013 για να μην δικαιούται το κατάστημα τον χώρο που νοίκιαζε επί σειρά ετών.

Η εν λόγο νομικός εμμέσως πλην σαφώς απείλησε τον δήμο πώς αν ψηφίσει θετικά υπέρ της εισήγησης της αρμοδίας υπαλλήλου (μη δικαίωση του πελάτη της) θα προσφύγει με μηνύσεις κατά του δήμου για να προκαλέσει την άμεση αντίδραση της συμβούλου της συμπολίτευσης κυρίας Γιαννότα του κ. Τσιγγελίδη και της νομικής  συμβούλου του δήμου.

Ο κ. Ξυνίδης υποστήριξε στην τοποθέτηση του ότι είναι προσωπική επιλογή του δημάρχου για καθαρά πολιτικούς λόγους η άρνηση του και αιτιολογώντας ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες είναι εν ενεργεία σύμβουλοι και υποψήφιοι με την δική του παράταξη.

Ο Ιπποκράτης Καμαρίδης συμφώνησε με την εισήγηση του δήμου.

Ο Ν. Ανταμπούφης καταψήφισε την εισήγηση του δήμου χαρακτηρίζοντας την ανεπαρκή.

Ο κ. Κολάρος άφησε αιχμές για την συμπεριφορά του κ. Ξυνίδη για την επίθεση στην νομική σύμβουλο του δήμου και ψήφησε λευκό.

Ο κ. Τσιακίρογλου ψήφησε λευκό σημειώνοντας ότι δεν έχει νομικές γνώσεις.

Τέλος Δήμαρχος Ξάνθης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για βεντέτα όπως του καταλόγισε ο κ. Ξυνίδης και ότι σε αυτήν την αίθουσα δεν γίνονται μαθήματα δικονομίας και το Σώμα αποφασίζει επί των εισηγήσεων καλύπτοντας πλήρως την υπηρεσιακή παράγοντα και ότι η διοικούσα παράταξη είναι παρούσα όταν πρόκειται για την διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου και απευθυνόμενος στην δικηγόρο της αντίπαλης πλευράς, είπε ότι μπορεί να κάνει μηνύσεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του πελάτη της όμως και ο δήμος είναι παρόντας.

Εκτιμάτε ότι ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να αποφασίσει αν στηρίζει τους επαγγελματίες ή όχι και να μην μπλέκει μία καθαρά νομική υπόθεση με την πολιτική.

Εκτιμάτε ότι θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί της Ξάνθης να ξεκαθαρίσουν αν θέλουν τους επαγγελματίες απρόσκοπτα και στα πλαίσια της νομιμότητας επιτρέποντας τους να κινούνται στην αγορά ή αν θέλουν τους επαγγελματίες υποχείρια των πολιτικών επιλογών τους.