Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Μέχρι τώρα βλέπαμε τους συνδικαλιστές όλων των κλάδων να προτάσσουν ζητήματα που αφορούσαν συνδικαλιστικά αιτήματα όπως αυξήσεις στις αποδοχές τους ή καλλίτερες συνθήκες εργασίας και μεταξύ αυτών και οι εκπαιδευτικοί.

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε όλοι τους συνδικαλιστές τις εκπαιδευτικής κοινότητας της Θράκης να κάνουν παρεμβάσεις όχι για τα παραπάνω, αλλά στις εφαρμογές ενός εκπαιδευτικού συστήματος επιζήμιο για τους μαθητές και το Έθνος.

Αξίζουν συγχαρητηρίων οι εκπαιδευτικοί που άφησαν πίσω τα οικονομικά τους ζητήματα και παρεμβαίνουν για να σώσουν ένα χρεοκοπημένο εκπαιδευτικό σύστημα που το χρεοκόπησαν ανίκανοι πολιτικοί διαχρονικά και το αποτελειώνει η σημερινή κυβέρνηση γιατί εκτός από την αμάθεια που προωθεί, κάνει ζημιά στα Εθνικά ζητήματα.

Σε αυτήν την περίπτωση, σύσσωμη η κοινωνία της Θράκης θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών οι οποίοι μπαίνουν για μία ακόμη φορά μπροστάρηδες σε σημαντικά Εθνικά θέματα.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν και εκπαιδευτικοί, όπως αυτοί που συμμετείχαν το Σάββατο, σε μία αντιρατσιστική πορεία ως εντεταλμένα όργανα μιας αποτυχημένης πολιτικής. Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί την ώρα  που  βυθίζει την Χώρα, πρωτοστατούν σε τέτοιου είδους λαϊκίστικες εκδηλώσεις.

Αυτός και μόνο ο λόγος αρκεί για να στηριχθεί η προσπάθεια των εκπαιδευτικών  της Θράκης, οι οποίοι σηκώνουν διπλό βάρος. Βάρος που έχει να κάνει με την εκπαίδευση των Ελληνόπουλων, ανεξάρτητα σε ποιο Θεό πιστεύουν και να προστατεύσει την Θράκη από βεβαιωμένους εχθρούς όπως είναι η Τουρκία, απέναντι σε ενδοτικούς κυβερνώντες οι οποίοι  ξεπουλάν  ιερά και όσια αρκεί να μείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία.