Διαπραγμάτευση: Ένα κακοπαιγμένο σήριαλ που τόχουμε ξαναδεί


Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ένα ακόμη επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σήριαλ της «περήφανης διαπραγμάτευσης» έληξε, χωρίς αποτέλεσμα. Στην ουσία δεν έχουμε τίποτε.

Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια παραμένει στους πολίτες.

Το «τέλος λιτότητα» που ακούστηκε από τα χείλη του Πρωθυπουργού φέρνει θυμηδία στους πολίτες που δεν πιστεύουν τίποτε και αντικρίζουν το μέλλον, ειδικά οι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι, γκρίζο και θολό.

Η κυβέρνηση, είναι βέβαιο πλέον ότι έδωσε στους δανειστές  την μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, παίρνοντας μόνο αόριστες υποσχέσεις. Και μάλιστα εάν και εφόσον επιτευχθούν οι δυσβάσταχτοι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και για πολλά χρόνια.

Φυσικά ούτε κουβέντα για αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους, που κατά τον κ. Τσίπρα ήταν το πρωτεύον ζήτημα.

Αυτή η συμφωνία θυμίζει την παράδοση ενός ηττημένου στους επόμενους μήνες, μιας χώρας που παραδίδει αμαχητί το μέλλον των επόμενων γενιών στα χέρια των κατακτητών.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας, αγάπησε ακόμη και τον Σόιιμπλε, μιλά και πάλι για «πολιτική λύση». Μάλιστα, την στιγμή που ο ίδιος κάλεσε το ΔΝΤ, γκρινιάζει προς τους Ευρωπαίους «εταίρες», γιατί του επιτρέπουν να αλωνίζει στην Ευρώπη.

Βέβαια όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι φτηνά πολιτικά κόλπα σε χιλιοπαιγμένο, κακοπαιγμένο σήριαλ που προσπαθεί να καλύψει- χωρίς αποτέλεσμα – την αποτυχία τους.

Είναι καταδικαστέα η λειτουργία της κυβέρνησης γιατί για μία ακόμη φορά πήγε σε μία σημαντική για τον τόπο συνομιλία απροετοίμαστη, πρόχειρα και χωρίς να ιεραρχήσει τις ανάγκες της Χώρας και φυσικά χωρίς συγκεκριμένη πρόταση.

Σπαταλά πολύτιμο χρόνο για την Χώρα και ο εφιάλτης του Ιουλίου, όπου πρέπει να βρει 7,5 δις για τις πληρωμές των δανείων,  πλησιάζει επικίνδυνα.