Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας  κ. Ανάργυρος Πατακάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον  Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων, κ. Ιωάννη Τσιρώνη. Ο Αναπληρωτής Υπουργός συνομίλησε με τους εκπροώπους των συλλόγων των κτηνοτρόφων, των αγροτών καθώς και με τους μελισσοκόμους και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως φέτος με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας. Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τον κ.Αντιπεριφερειάρχη, τους κ.κ. Δημάρχους του Νομού και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΑΟΚ,  της Δ/νσης Ανάπτυξης και του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Δράμας.

Ο κ. Ανάργυρος Πατακάκης, αφού πρώτα καλωσόρισε τον κ. Τσιρώνη, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εν γένει οι παραγωγοί στον πρωτογενή τομέα  και ιδιαίτερα φέτος, ενώ παράλληλα ζήτησε τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού μας, καθώς και την χρηματοδότηση έργων υποδομών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον κλάδο των οινοπαραγωγών, αναφερόμενος στην άδικη φορολόγησή τους και στην έλλειψη κινήτρων για την περαιτέρω ανάπτυξη των οινοποιίων που ανθούν ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

 

 

Οι δύο άντρες τόνισαν τη σημασία της καλής επικοινωνίας της κεντρικής εξουσίας με την τοπική αυτοδιοίκηση για την λήψη των σωστών αποφάσεων και πρόσθεσαν ότι η πολιτεία είναι ενιαία, επομένως η σχέση μεταξύ των ανωτέρω πρέπει να είναι στενή και να υπάρχει άμεση συνεργασία ώστε να δίνονται ολοκληρωμένες λύσεις για την επίτευξη των κοινών στόχων.